Themabeeld.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man ontkent dat hij betrokken was bij diefstal uit woning: “Mijn cliënt deed een dutje in de wagen”

Heist-op-den-berg -

Een man uit Heist-op-den-Berg tekende verzet aan tegen een eerdere veroordeling voor diefstal. Volgens de rechtbank was de man betrokken bij de diefstal van een hometrainer uit een container en ging hij ook een huis binnen om te stelen. Maar volgens de verdediging klopt dat niet. “Mijn cliënt lag te slapen”, klinkt het.

Stijn Van de Sande

Op 24 januari 2021 werd bij de politie in Heist-op-den-Berg klacht ingediend wegens diefstal uit een woning. Het was de zoon van de eigenares van de woning die opmerkte dat er onder meer een hometrainer en een beeldje gestolen waren. Daarop stapte hij naar de politie. De eigenares zelf verbleef inmiddels in een woonzorgcentrum en de zoon hield zich bezig met de verkoop van de inboedel en het leeghalen van de woning. Daarom stond er ook een container voor de deur.

Het is dan dat beklaagde K.M. samen met een kompaan de diefstallen zou hebben gepleegd. Hij hielp onder andere met het uithalen van een hometrainer uit de container. Dat leverde hem al eens een veroordeling op. Maar de man werd in die zaak ook veroordeeld voor een diefstal uit de woning, en daar tekende hij verzet tegen aan. Volgens de verdediging heeft de man niets te maken met die diefstal, die naar eigen zeggen enkel werd gepleegd door de andere veroordeelde.

Dutje

“Mijn cliënt was aanwezig op de plek van de diefstal, maar is het huis niet mee binnengegaan. Hij was op dat moment een dutje aan het doen in de wagen en wist dus niet wat er gaande was”, aldus de raadsman, die de vrijspraak vroeg. Ondergeschikt stelde de advocaat een straf met probatie-uitstel voor, zodat de man verder kan werken aan zijn verslavingsproblematiek. “Hij volgt een begeleiding zodat hij zijn leven opnieuw op de rails kan krijgen”, sprak de advocaat.

De rechtbank spreekt zich uit op 24 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen