Politie klist auto-inbreker in Kontich

Kontich -

De lokale politie Hekla heeft zondag een 29-jarige man gearresteerd na een grote zoekactie in Kontich. De man wordt verdacht van twee diefstallen in wagens.

jtp

Een buurtbewoner verwittigde zondag de politie omdat er ingebroken was in twee wagens. “In samenwerking met de federale diensten werden verschillende acties gestart om de verdachten te kunnen vatten”, zegt woordvoerder Sarah Debruyne van de lokale politie Hekla. “Onze ploegen kamden de omgeving uit en kregen hiervoor bijstand van het hondenteam en de luchtsteun van de federale politie.”

Na een tijdje kon de politie de verdachte aantreffen in de omgeving van het Kapellekesbos in Kontich. “De verdachte, een man van 29 jaar, werd gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter”, aldus Debruyne nog.

De politie looft de alertheid van de buurtbewoner, waardoor de verdachte snel kon gevat worden. “Dit benadrukt nogmaals dat onze bewoners de voornaamste ogen en oren van de politie zijn. Het onmiddellijk melden van ongewone situaties is erg belangrijk. We vragen iedereen die iets verdacht ziet om meteen de app 112BE te gebruiken of 101 te bellen. Extra info zoals een persoonsbeschrijving of een nummerplaat van een verdacht voertuig is cruciaal om door te geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners