De rotonde op de Antwerpseweg in Geel, waar de feiten zich afspeelden.© Google Streetview

Militair die met trauma kampt na buitenlandse missie, geeft bejaarde man vuistslag in het verkeer

Geel -

Een 79-jarige man kreeg het in mei 2021 aan de stok met een agressieve bestuurder. Op de rotonde van de Antwerpseweg in Geel kreeg hij een vuistslag in het gezicht. De advocaat van de beklaagde verklaarde de feiten toe aan het feit dat de man, een militair, net terug was van een buitenlandse missie en een posttraumatisch stresssyndroom had.

T.S. (47) bestuurde op het moment van de feiten een lichte vrachtauto en werd boos omdat een andere bestuurder hem geen voorrang had gegeven op de rotonde op de Antwerpseweg in Geel. Hij claxonneerde luid, stapte uit en ging naar de andere bestuurder. De 79-jarige man die achter het stuur zat, kreeg een vuistslag in het gezicht.

“Zowel de bestuurder als zijn echtgenote waren erg onder de indruk van de verkeersagressie. Volgens de beklaagde kreeg hij eerst zelf een vuistslag, maar dat is ongeloofwaardig. Want dan had hij het autoraam niet eerst kapot moeten slaan”, zei procureur Veerle Van Gorp.

Afghanistan

S. riskeert een celstraf van acht maanden. Zijn advocaat vroeg de opschorting. “Mijn cliënt is militair en kwam net terug van vier maanden buitenlandse missie in Afrika. Voor die missie was hij zes maanden in Afghanistan waar hij te maken kreeg met gevaarlijke en stresserende situaties. Kort na zijn thuiskomst kreeg ook zijn grootmoeder een infarct”, zei de advocaat.

“Hij is in de fout gegaan, maar een veroordeling zal grote gevolgen hebben voor zijn carrière als militair. Hij is behandeling voor PTSS.” (brip)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Kempen