Themabeeld.© rr

Jongeman (18) wordt betrapt met opgefokte bromfiets en boksijzer op zak

Sint-Niklaas -

Een 18-jarige jongeman uit Sint-Niklaas die met een opgedreven bromfiets werd betrapt en tegelijk ook nog drugs en een boksijzer op zak had, mocht het maandag komen uitleggen op de politierechtbank.

Ivan Elegeert

De jongeman werd in oktober 2022 door de politie tegengehouden, omdat de koplamp van zijn bromfiets niet werkte. Bij controle bleek dat de bromfiets, die eigenlijk maximaal 25 kilometer per uur mag rijden, liefst 98 kilometer per uur kon halen. Daarnaast had de jongeman ook een boksijzer en drugs op zak. Hij kwam, samen met zijn oma, zichzelf verdedigen in de rechtbank. “De bromfiets had ik zo gekocht. Ik had een afspraak gemaakt met de garage om hem opnieuw af te stellen”, vertelde de jongeman, die ondanks zijn jonge leeftijd al een behoorlijk stevige parcours aflegde.

Zo is de jongeman al verschillende keren in jeugdinstellingen geplaatst. “Ik ben ken de jeugdinstellingen van Everberg, Mol en Ruiselede intussen al”, zegt hij. Zijn oma bevestigde wel dat hij intussen zijn leven beterde en dat hij ook al enkele interimjobs achter de rug had. “Maar zijn verleden speelt hem helaas nog altijd parten. Hoewel hij daar nu definitief mee gebroken heeft”, verklaarde de vrouw op de zitting. Haar kleinzoon kwam er vanaf met een werkstraf van 60 uur en een maand rijverbod. Voor de andere feiten zal hij zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners