© Joris Herregods

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik woon in Burcht, maar kom elke dag naar de stad”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Leo De Wachter (69).

 

“Ik ben een stadsmens, door en door. Toch heb ik nooit in de stad gewoond. Ik woon al 41 jaar in Burcht, aan de overkant, maar studeren en werken heb ik altijd in Antwerpen gedaan. Elke dag kom ik naar de stad voor culturele voorstellingen of gewoon om wat rond te wandelen. Afsluiten doe ik met een lekker Bolleke in café De Pelikaan.”

“Ik heb vroeger talen gestudeerd: Engels en Russisch. In die tijd was het wel moeilijk om een job te vinden waarbij je Russisch nodig had, dus ben ik in de maritiem terechtgekomen. Na enkele jaren ben ik overgestapt naar een trading firma die Belgische tarwebloem importeerde naar Zuid-Amerika. In avondschool ben ik ook nog Spaans gaan studeren.”

“Ik heb veel naar ginder gereisd: Peru, Haïti, maar Chili was toch mijn favoriet. Chili heeft een ongelooflijk aanbod van stranden en woestijn, maar je kan er evengoed gaan skiën. Dat waren mooie jaren. Nu ben ik al vier jaar met pensioen en heb ik meer tijd voor de kinderen. Ik heb twee dochters en ondertussen ook al vier kleinkinderen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen