Hans Burm, Lauren Van Guyse, Kaya De Winter, Nico De Wert liepen samen 100 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker.© IF

N-VA Sint-Gillis-Waas loopt 100 kilometer tegen kanker ter ere van overleden bestuurslid

Sint-Gillis-Waas -

De leden van N-VA Sint-Gillis-Waas hebben in Deinze 100 kilometer gelopen ten voordele van Kom op Tegen Kanker. Dat deden ze onder de ‘Samen voor Benita’ ter ere van N-VA-bestuurslid Benita Cramer uit De Klinge, die vorig jaar overleed aan de gevolgen van een meedogenloze huidkanker. “We wilden niet bij de pakken blijven zitten en schreven ons in om deel te nemen aan de 100 kilometer tegen kanker”, aldus initiatiefnemer en N-VA gemeenteraadslid Nico De Wert.

Yannick Joos

“Naast N-VA-bestuurslid Benita Cramer verloor ook gemeenteraadslid Hans Burm zijn zus Els, medeoprichtster van MUCO Waasland, aan de ziekte”, vertelt initiatiefnemer Nico De Wert. “Van de 1.335.000 euro die de actie in Deinze opbracht, hebben onze sponsors er 2.548 aangebracht.”

In 3 uur 52 minuten en 8 seconden werkten ze samen de 100 kilometer af. Gemeenteraadslid Nico De Wert nam de 40 kilometer voor zijn rekening, gemeenteraadslid Hans Burm deed er 30 kilometer bovenop, bestuurslid Kaya De Winter uit Meerdonk sloot aan voor de laatste 20 kilometer en voorzitster Lauren van Guyse liep samen met haar drie andere collega’s de laatste 10 kilometer tot aan de finish.

De vier lopers worden aangemoedigd door de andere leden van de lokale afdeling.© IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners