De politie controleerde maandagochtend de omgeving van de spoorwegovergang op De Merodelei in Turnhout, vlak bij het station.© RR

Politie slingert twaalf overtreders aan spoorwegovergang op de bon

Turnhout -

Het verkeersteam van de politie regio Turnhout betrapte maandagochtend twaalf voetgangers en fietsers die de signalisatie van de overweg aan het station van Turnhout negeerden. De meerderjarige overtreders riskeren voor de politierechtbank te moeten komen.

Omdat het negeren van het rode licht aan een spoorwegovergang of slalommen tussen de slagbomen nog altijd de grootste oorzaak is van ongevallen aan overwegen, pakte de politie regio Turnhout maandag uit met een controle aan de overweg aan het station van Turnhout.

Tussen 7.30 en 8.30u betrapte de politie in totaal twaalf voetgangers en fietsers die de verkeerssignalisatie bij de overweg negeerden. “Drie minderjarige voetgangers en vijf minderjarige fietsers staken de overweg over op het moment dat het geluidssein en de rode knipperlichten in werking waren”, zegt een woordvoerder bij de politie. “Ook drie meerderjarige fietsers reden de overweg op terwijl het geluidssignaal en de rode knipperlichten in werking waren. Tot slot was er nog een meerderjarige fietser die blijkbaar zo gehaast was dat hij niet kon of wilde wachten tot de slagbomen na het passeren van de trein weer helemaal open waren.”

Minderjarige overtreders (tot 16 jaar) worden volgens de politie uitgenodigd voor een verkeersvormingsklas. De meerderjarige overtreders, ouder dan 16 jaar, riskeren een dagvaarding voor de politierechtbank.

De inspecteurs schreven tijdens de verkeersactie maandagochtend ook nog een aantal boetes uit voor het gebruik van de smartphone achter het stuur en het niet dragen van de veiligheidsgordel.Ze betrapten ook een bestuurder zonder keuringsbewijs en een andere automobilist zonder rijbewijs. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout