Door de felle regen was het parcours op den duur nog moeilijk berijdbaar. Andy Leysen in zijn BMW M5 had er het minste last van en won het modderballet in de klasse C.© RR

Alweer ‘Glossoweer’ op eerste rallycrosswedstrijd van nieuwe seizoen op Glossocircuit

ARENDONK -

De term ‘Glossoweer’ heeft zijn reputatie weer alle eer aangedaan. Door de felle regen werd het Glossocircuit in Arendonk afgelopen weekend nog eens herschapen in een groot modderbad. Toch konden alle geplande rallycrosswedstrijden tot het einde doorgaan.

Eddy Meulemans

Op 5 juni vorig jaar vond op het Glossocircuit in Arendonk voor het eerst in 29 jaar nog eens een ‘grote’ rallycrosswedstrijd plaats op de ’grote’ omloop, dus ook op het achterste stuk van het circuit dat volgens het oude gewestplan in natuurgebied lag en dat na drie decennia definitief geregulariseerd werd. Wat een feestelijke heropening had moeten worden, draaide uiteindelijk uit op een sisser, want kort na de eerste manches moest de race gestaakt worden omdat het parcours door de onophoudelijke regen veranderd was in een gigantische modderpoel. “Op den duur was het zo erg dat de ruitenwissers van de achtervolgende racewagens het opgegooide slijk niet meer konden slikken”, zei Glossovoorzitter Staf Meulemans.

Zo erg was het zondag tijdens de eerste regionale rallycrosswedstrijd van het nieuwe seizoen niet. “Het parcours was bij momenten nog moeilijk berijdbaar. Toch hebben we nooit overwogen om de wedstrijd af te gelasten of in te korten”, zegt de koersdirectie.

In de A-klasse kroonde Danny Kunnen in zijn Toyota Corolla zich tot modderkoning. Hij won voor Guy Anthoni en Jean-Pierre Verstraeten. Bij de B’s ging de zege naar Bob Wilms in zijn Opel Corsa. Andy Leysen in zijn BMW M5 won de klasse C.

Belgisch kampioenschap in april

De eerstvolgende internationale wedstrijd, die meetelt voor het Belgisch kampioenschap, vindt plaats op zondag 23 april. (ema)

In de klasse A ging de overwinning naar Danny Kunnen. Hij won voor Guy Anthoni en Jean-Pierre Verstraeten.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners