Joints op de vloer en klanten met hasj op zak: snackbar op Koxplein in Borgerhout moet twee maanden dicht

Borgerhout -

Horecazaak La Costa op het Koxplein in Borgerhout moet twee maanden gesloten blijven nadat de politie drugsfeiten vaststelde bij een controle. Dat besliste het Antwerps stadsbestuur. In het verleden waren er ook al regelmatig meldingen van overlast.

Jarit Taelman

De Antwerpse politie controleerde de horecazaak op het Koxplein tijdens een gecoördineerde actie. “Bij het betreden van de zaak viel de doordringende cannabisgeur meteen op. Er waren in totaal zes personen aanwezig, waarvan een werknemer”, zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Op de grond trof de politie twee joints aan. Een van de klanten had een grote hoeveelheid hasj bij, een andere klant een gebruikershoeveelheid hasj.”

De politie kreeg in het verleden al regelmatig meldingen van overlast bij de zaak. “Toch ondernamen de bestuurders van de zaak geen enkel initiatief om het openlijk gebruik van verdovende middelen en het rondhangen ter hoogte van hun zaak tegen te gaan, met nachtlawaai en sluikstort tot gevolg”, stelt Vermant.

Het stadsbestuur wijst er verder nog op dat de zaak aan een drukbezocht speelplein bij het centrum van Borgerhout gelegen is. In de onmiddellijke omgeving is ook openbaar vervoer, verschillende scholen en woningen met heel wat passage van bewoners en schoolgaande kinderen tot gevolg.

“De vele meldingen en vaststellingen van de politie wijzen erop dat de zaak wel degelijk dienst doet als drugsverkooppunt en plaats waar drugs kunnen gebruikt worden”, aldus Vermant, die stelt dat de zaak een negatieve impact op de buurt heeft. “Een sluiting van twee maanden is noodzakelijk om de openbare veiligheid in de buurt te garanderen en druggebruikers, -kopers en/of -verkopers te ontmoedigen.” De zaak moet daarom dicht van dinsdag 28 maart tot en met zaterdag 27 mei 2023.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen