De gekende seniorenwoningen moeten plaats maken voor een nieuwbouw.© Filip Spoelders

Sociale woningen gaan plat, nieuw project in de plaats

Hove -

Het OCMW van Hove en Wooncoop willen 22 wooneenheden in de Kievietslaan op de plaats waar nu nog tien sociale woningen staan. Dit blijkt uit het openbaar onderzoek voor de omgevingsvergunningsaanvraag dat nu lopende is.

Filip Spoelders

Wooncoop, dat personen die vrijwillig samen willen wonen in een project bij elkaar brengt, organiseerde reeds overlegmomenten met de buurt over de toekomst van de site. In de aanvraag staat dat tien woningen, huisnummers 3 tot en met 13 en 19 tot en met 25, afgebroken moeten worden. In de plaats komen 22 woongelegenheden verspreid over vijf bouwvolumes. De toekomstige bewoners zullen over een collectieve tuin beschikken.

Als de vergunning er is, zullen de bouwwerken in twee fases verlopen. Elf woningen hebben een slaapkamer, waarvan er zeven bewoonbaar zijn voor rolstoelgebruikers. Twaalf woningen krijgen drie slaapkamers.

De parkeerplaatsen, een per eengezinswoning, worden dwars op de straat ingericht. Vier plaatsen zijn aangepast voor personen met een beperking. Ook twee deelwagens en voorzieningen voor elektrische laadpalen worden voorzien.

Achteraan het terrein tegen de Ekstervoetweg is ruimte voor groene tuinbergingen. Deze moeten eveneens plaats bieden aan fietsen, scooters of bakfietsen. Het openbaar onderzoek loopt tot en met vrijdag 21 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen in de Antwerpse rand