Themabeeld.© Theo Derkinderen

Politie vindt cocaïne in handtas van 54-jarige vrouw: “Ik snap er nog steeds niets van”

Mechelen -

Een 54-jarige vrouw uit Mechelen moest zich maandag voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor het bezit van cocaïne. De drugs werden tijdens een politiecontrole gevonden in haar handtas. De vrouw beweert dat er van coke geen sprake is, maar geeft wel toe dat ze nog steeds speed gebruikt.

Tijdens een controle op 6 februari 2022 troffen agenten een zakje met twee gram cocaïne aan in de handtas van de 54-jarige vrouw. “Daarnaast is er ook sprake van ander middelengebruik”, aldus het openbaar ministerie. “De vrouw is dan ook gebaat bij een goede opvolging. Ik vorder daarom een gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 8.000 euro, volledig met probatie-uitstel op voorwaarde dat ze zich nog zeker drie jaar laat begeleiden.” 

De vrouw, die zichzelf verdedigde, zegt bereid te zijn om af te kicken van drugs, maar gaf aan de rechter wel toe dat ze nog steeds speed gebruikt. Dat heeft ze naar eigen zeggen nodig om te kunnen functioneren nadat ze geconfronteerd werd met een brand en verschillende overlijdens in haar familie. Ze ontkent ook dat ze effectief cocaïne op zak had. “Ik snap er nog steeds niets van. Die coke is niet van mij. Ik betwijfel ook of het echt om cocaïne gaat. Ik wilde zelf een analyse laten doen, maar die kans heb ik niet gekregen”, zegt ze.

De rechter velt binnen enkele weken een oordeel in de zaak. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen