Schepen voor Duurzaamheid Wout de Meester (Groen) met het paard van Sinterklaas.© Stad Sint-Niklaas

Paard van Sinterklaas moet stad aan overwinning op kampioenschap Tegelwippen helpen

Sint-Niklaas -

De stad Sint-Niklaas gooit het paard van Sinterklaas in de strijd om de overwinning in het Vlaams kampioenschap Tegelwippen naar zich toe te trekken. Met de campagne die begin april start, gaat de stad een rechtstreeks duel aan met Aalst en Dendermonde om zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen.

Yannick Joos

Meer dan 140 steden en gemeenten nemen deel aan het Vlaams kampioenschap Tegelwippen, waarbij ze zo veel mogelijk tegels uitbreken en vervangen door groen. De Oost-Vlaamse steden Aalst, Dendermonde en Sint-Niklaas dagen elkaar onderling uit om het grootste aantal tegels uit te breken en daarvoor gooiden de drie steden alles in de strijd.

LEES OOK. Sint-Niklaas aan de leiding in Vlaams kampioenschap ‘tegelwippen’: “We zijn de uitdaging aangegaan om beter te doen dan Aalst en Dendermonde”

Begin april start een ludieke campagne, waarbij Sint-Niklaas beroep doet op een van haar troeven, namelijk het paard van Sinterklaas. Ook Dendermonde en Aalst zorgen met respectievelijk het Ros Beiaard en het Ros Balatum voor een link met hun paarden. De drie paarden verlangen in de campagne naar een groene weide in plaats van een verharde stal.

De stad kiest al een langer voor ontharding op bijvoorbeeld speelplaatsen, geveltuintjes, maar ook in kinderdagverblijven, woon-zorgcentra en zorginstellingen. Na een dikke week staat de Wase hoofdstad op een tweede plek in het algemene klassement na Leuven, maar met ruime voorsprong op haar rechtstreekse concurrenten uit de streek.

Het Vlaams kampioenschap ‘tegelwippen’ duurt nog tot 31 oktober.

Meer info via www.vk-tegelwippen.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners