© BELGA

Union-coach Karel Geraerts wint Trofee Raymond Goethals

Karel Geraerts is maandagmiddag in Grimbergen uitgeroepen tot de laureaat van de twaalfde Trofee Raymond Goethals, een prijs voor de beste Belgische coach van het jaar. De trainer van Union Saint-Gilloise volgt op de erelijst Felice Mazzu op, van wie hij vorige zomer de taken overnam in het Dudenpark.

Maarten DelvauxBron: BELGA

De 41-jarige Geraerts krijgt de voorkeur op Wouter Vrancken (KRC Genk) en Carl Hoefkens (ex-coach van Club Brugge). 

LEES OOK. Carl Hoefkens praat voor het eerst sinds zijn ontslag bij Club Brugge: “Ik heb nog altijd een goed gevoel”

Union bevestigt dit seizoen onder Geraerts de knappe resultaten die in 2021-2022 met Mazzu werden behaald. Geraerts nam als diens assistent over bij de vicekampioen en trok als debuterende hoofdcoach de lijn van vorig seizoen door. Zo speelt Union opnieuw volop mee voor de titel en verbaast het ook op de Europese scène, met een kwartfinale in de Europa League na groepswinst voor Nieuwjaar in een poule met Braga, Malmo en Union Berlin, dat vervolgens ook in de achtste finales voor de bijl ging.

Met de Prijs Dominique D’Onofrio werd maandag nog een tweede onderscheiding uitgereikt. Die is bestemd voor de beste debutant in de Jupiler Pro League en viel te beurt aan Bilal El Khannous (Racing Genk).

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL