Lennert Van Laenen (staande in achtergrond) brengt de première van Sparkle tijdens het Palmzondagconcert op 2 april.© Brassband Sint-Cecilia Leest

Brassband Sint-Cecilia Leest pakt tijdens Palmzondagconcert uit met première van ‘Sparkle’

Leest -

Brassband Sint-Cecilia Leest pakt op zondag 2 april in de Sint-Niklaaskerk in Leest (Mechelen) uit met een Palmzondagconcert, de klassieke opwarmer naar Posse Leest toe. Een gelegenheid om talent van eigen bodem in de kijker te zetten.

LEES OOK. 29ste Posse Leest is klaar voor groots volksfeest na drie jaar afwezigheid: “We mikken op 25.000 bezoekers”

“Bram Lefever brengt op euphonium het wondermooie Donegal Bay. Kris Van Aken en Loranne Van Laenen laten heel wat noten op de aanwezigen los in het cornet-duet Deliverance. En Lennert Van Laenen betovert iedereen met Marimba Concertino No.1 van de hand van zijn leermeester Chin-Cheng Lin”, zegt Veerle Neefs, secretaris en pr-verantwoordelijke van brassband Sint-Cecilia Leest.

Met ex Terra Lucem haalt dirigent Lode Violet het beste in elke muzikant naar boven. En in Little Prayer waagt de brassband zich zelfs aan een korte zangstonde.

Lennert Van Laenen, het muzikaal jeugdtalent van brassband Sint-Cecilia Leest.© Brassband Sint-Cecilia

“Tijdens het concert gaat Sparkle in première. Dat is een creatie van Lennert Van Laenen, die daarmee recent de tweede plaats veroverde op de internationale compositiewedstrijd voor jongeren, een organisatie van The National Youth Brass Band of Great Britain. De 19-jarige Lennert, een van onze eigen muzikanten van de brassband Sint-Cecilia, werd met Sparkle verkozen tot runner-up. Dat zijn creatie nu in ons Palmzondagconcert in première gaat, is voor onze brassband een hele eer”, geeft Veerle Neefs mee.

Sparkle gaat over het schitteren van een vallende ster die tijdens een donkere nacht naar beneden dwaalt. Het werk start met een auditieve representatie van het glitteren, wat doorheen het werk wordt herhaalt”, zegt Lennert, de veelbelovende jonge muzikant.

Het Palmzondagconcert vindt plaats op zondag 2 april om 19.30u in de Sint-Niklaaskerk. Kaarten kosten in voorverkoop 12 euro en zijn te bekomen bij de muzikanten of te reserveren via info@stcecilialeest.be. Aan de kassa 14 euro. Jongeren tot 12 jaar hebben gratis toegang. (ldn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen