In het Hamse VDAB-centrum worden vooral opleidingen in de bouwsector aangeboden.© jvdv

Hier kan je komen kennis maken met knelpuntberoepen: “Mensen klaar maken voor nieuwe uitdagingen en werkzekerheid”

Hamme/Sint-Niklaas/Temse -

Wie werkloos is of beroepsmatig een nieuwe richting wil inslaan, kan dinsdag 28 maart terecht in de VDAB-opleidingscentra in Hamme, Sint-Niklaas en Temse om er kennis te maken met een aantal knelpuntberoepen en opleidingen. “Wie gemotiveerd is om snel aan de slag te gaan, heeft garantie op werkzekerheid”, klinkt het. Ook op dinsdagen 6 juni en 7 november volgen opendeurdagen.

Jan Van de Velde

Freddy Van Malderen, provinciaal directeur van VDAB Oost-Vlaanderen, kijkt er naar uit om de bezoekers te verwelkomen tijdens de opendeurdagen. “We hebben een enorm breed aanbod aan opleidingen, de opleidingscentra zijn uitgerust met de meest moderne middelen en onze instructeurs vertellen met passie over hun vak”, zegt Van Malderen. “VDAB staat klaar om iedereen te helpen die een nieuwe stap wil zetten in zijn of haar loopbaan.”

Instroom uit onderwijs

Het Waasland telt drie VDAB-opleidingscentra met een groot gamma aan bijscholingen. Volgens VDAB overheersen beroepen in de zorg, bouw en schoonmaak al enkele jaren de top tien van de knelpuntberoepenlijst. “Voor een aantal beroepen is er een te lage instroom uit het onderwijs, bijvoorbeeld omdat te weinig studenten die richting kiezen of omdat er geen schoolse opleiding voor bestaat”, zegt Van Malderen verder. “In andere gevallen zijn jobs minder aantrekkelijk door weekendwerk, een lager loon of te belastend werk.”

Wie dinsdag 28 maart, 6 juni of 7 november van 13 tot 14.30 uur even tijd wil maken, kan misschien een carrièreswitch maken in de Wase VDAB-opleidingscentra. In Hamme stellen de instructeurs bouwopleidingen voor als stukadoor, metselaar, bekister, vloerder, dakwerker, elektronisch installateur en monteur centrale verwarming en sanitair. In Sint-Niklaas kunnen belangstellenden terecht voor informatie over de opleidingen pijpfitter, monteur metaalconstructie en algemene schoonmaak. Wie zich wil vervolmaken als magazijnmedewerker of bestuurder zware vrachtwagen en autocar kan terecht in het VDAB-centrum van Temse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners