Themabeeld.© rr

Veertiger veroordeeld tot geldboete en gevangenisstraf van een jaar na gewelddadige diefstal

Mechelen -

De correctionele rechtbank veroordeelde een 41-jarige Mechelaar tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar en een geldboete van 800 euro voor een diefstal met geweld. In oktober vorig jaar ging hij een huis binnen, gaf de bewoner enkele rake klappen en ging ervandoor met verschillende spullen en geld.

De feiten speelden zich eind oktober af in Mechelen. Een 41-jarige man ging volledig door het lint, stormde een woning binnen, deelde een vuistslag en een elleboogstoot uit aan de bewoner van het huis en sloeg ook aan het stelen. Hij ging aan de haal met 363 euro, een bankkaart, iPad, gouden armband en een fles whiskey. Al beweerde de man tijdens zijn verhoor dat hij niet zo gewelddadig was geweest en ook niet zo veel had gestolen.

Tijdens de zitting vorige maand vroeg zijn verdediging aan de rechtbank om hem een werkstraf op te leggen. Zijn advocaat verwees onder meer naar de alcoholverslaving waar de man mee kampt. Hij volgde daar een begeleiding voor, maar nadat hij opnieuw alcohol dronk tijdens een weekend thuis, was hij niet langer welkom in de instelling. In het verleden kreeg de man ook al af te rekenen met een drugsverslaving.

De correctionele rechtbank in Mechelen besliste om hem een effectieve gevangenisstraf van een jaar op te leggen voor de gewelddadige diefstal. De man moet ook een boete van 800 euro betalen. (svds, tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen