© ATV

De Roma organiseert Early Bird Festival voor 20ste verjaardag

Borgerhout -

Zaal De Roma in Borgerhout organiseert op woensdag 10 mei de eerste editie van een nieuw muziekfestival. Het Early Bird Festival komt er naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de huidige versie van De Roma.

Bron: Belga

Early Birds Festival zal volgens De Roma focussen op “nieuwe muziek uit verschillende genres”. Het publiek mag zich zowel aan r&b, afrobeats, soul en pop verwachten. Er wordt gemikt op jong, opkomend talent. Ook qua publiek denkt De Roma vooral aan jonge muziekliefhebbers die de topartiesten van morgen willen ontdekken. Een deel van de optredens zal plaatsvinden in het aanpalende AMOR, waar De Roma op concertavonden regelmatig een restaurantformule aanbiedt.

LEES OOK. Twintig jaar De Roma: of hoe een cinema in verval het kloppend hart van Borgerhout werd

“Het is de allereerste keer dat we een multi-stage event organiseren in De Roma en AMOR”, zegt De Roma-programmator Isy Baeyens. “Er zullen tal van artiesten op het podium staan die stuk voor stuk de waarden verkondigen die we als Borgerhoutse zaal en organisatie willen uitstralen: inclusiviteit, diversiteit, creativiteit én passie voor muziek.”

De volledige affiche wordt bekendgemaakt, maar De Roma laat alvast weten dat de Nigeriaanse zangeres Fave, de Nederlandse singer-songwriter Latanya Alberto, en de Belgisch-Congolese multidisciplinaire artieste Reinel Bakole van de partij zullen zijn.

Een eerste lading - goedkopere - tickets gaat op woensdag 29 maart om 10 uur in voorverkoop op www.deroma.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV