Fluvius vervangt in Geel momenteel ook alle openbare straatlampen door ledverlichting.© Stad Geel

Omgeving sporthal en hogeschool krijgt meer licht

Geel -

Het stadsbestuur van Geel en Fluvius plaatsen extra verlichtingspalen in de omgeving van hogeschoolcampus Thomas More en sportsite Axion, speciaal voor de fietsers. Honderden andere palen krijgen ledlampen.

In het licht van het energietransitie vervangt de stad Geel in de loop van tien jaar alle openbare verlichting door ledlampen. Dit jaar zijn er 1.216 verlichtingspalen aan de beurt, nadat eerder al 5.983 armaturen zijn aangepast. Tegen 2028 moeten alle verlichtingspalen in Geel met ledlampen zijn uitgerust. Voor die eenvoudige aanpassingen zet Fluvius een hoogtewerker in die weinig hinder veroorzaakt.

Geel en Fluvius zijn ook overeengekomen om in de omgeving van de sportsite Axion en de campus van Thomas More 65 bijkomende verlichtingspalen te plaatsen. Het doel is om het fietsverkeer veiliger te laten verlopen, omdat verschillende kleinere fietswegen van en naar de omgeving leiden. De verbindingen die binnenkort in het licht baden, zijn die tussen Zwaardvoerdersspoor (waar Axion gelegen is) met Larumseweg, met Poiel en met Velveken. Deze nieuwe verlichtingsmasten vallen in principe wel onder de nieuwe besparingsmaatregel van het stadsbestuur, waarbij de openbare verlichting tussen 23u ’s avonds en 5u de volgende ochtend uitgaat. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners