De acteurs die bij Hetgevolg spelen, kunnen opgelucht ademhalen.© RR

Hetgevolg haalt in elf dagen tijd 14.000 euro op: “Sprakeloze dank en merci”

Turnhout -

Vijfendertig dagen tijd had theaterwerkplaats Hetgevolg om via crowdfunding 14.000 euro in te zamelen om een lening aan te gaan. In minder dan een derde daarvan rondden 66 investeerders de ophaling al af.

Wouter Adriaensen

Onder meer de hoge energiekosten en falend materiaal deden Hetgevolg op zoek gaan naar 42.000 euro. Zo vonden ze Socrowd, een organisatie die renteloze leningen geeft aan sociale projecten. Daarvoor moesten ze 14.000 euro inleg bijeen halen in amper vijfendertig dagen tijd.

LEES OOK. Hetgevolg heeft 35 dagen om 42.000 euro op te halen via crowdlending: “Geen gift maar investering in onze toekomst”

Uiteindelijk waren er maar elf dagen nodig. Meer dan zestig investeerders deden hun duit in het zakje. Uiteraard toonde Hetgevolg zich dankbaar. “Merci klinkt te weinig. Dank is te slap. Overstromen komt in de richting. Sprakeloze dank en merci, u bent geweldig.”

Snelste campagne

Ook de mensen van Socrowd waren onder de indruk. “We hebben dit project op de theaterplanken gezet, de gordijnen opengedaan, met onze ogen geknipperd en daar stonden de Hartenvrienden”, zegt coördinator Caroline Sanders. “Ik was er absoluut van overtuigd dat dit project ging aanslaan, maar ik had nooit gedacht dat het zo vlug zou gaan. Het was de snelste campagne die zijn doelbedrag heeft bereikt zonder mensen achter hun veren te moeten zitten of bijkomende herinneringen. Voor mij betekent dit dat HetGevolg zeer graag gezien is.”

Wie te laat was om in te tekenen op Socrowd kan nog een hartstochtelijke worden. Je ondersteunt dan de werking van Hetgevolg met een jaarlijkse storting van 40 euro of een maandelijkse gift van 5 euro. (woad)

www.hetgevolg.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners