Arne en Ged nodigden vijf collega-kunstenaars uit voor hun eerste gezamenlijke expo.© RR

Jonge Kempense kunstenaars in dialoog met elkaar in Creative Factory

Turnhout, Kasterlee -

Jeugdvrienden Arne Nys uit Lichtaart (Kasterlee) en Ged Proost uit Turnhout openen hun eerste gezamenlijke tentoonstelling ‘Home-made as us’. Ze nodigden vijf bevriende kunstenaars uit om werk te tonen in Creative Factory.

Wouter Adriaensen

Arne Nys en Ged Proost leerden elkaar kennen tijdens hun studiejaren aan het Heilig Graf in Turnhout. Nadien volgden ze samen de opleiding Sculptuur & installatie aan de PXL-MAD kunsthogeschool in Hasselt. Met de hulp van jeugdhuis Wollewei, kunstenaarscollectief Creative Factory en de Vlaamse Overheid realiseren ze nu hun eerste tentoonstelling.

“De titel ‘Home-made as us’ verwijst naar het idee van het zelfgemaakte en alles wat daar rond valt”, legt Ged Proost uit. “Het kan verwijzen naar de materialen die de kunstenaars gebruiken, hun persoonlijke achtergrond of de wijze waarop ze hun werken creëren of presenteren.”

Coherent en boeiend

“De werken verkennen verschillende thema’s, van architectuur tot de relatie tussen mens en natuur”, vult Arne Nys aan. “Ook de technieken verschillen, van traditioneel tot collage en assemblage. Hoewel elk werk uniek is, zijn er toch overeenkomsten in de stijl, thema’s of technieken die gebruikt worden. Dat zorgt voor een coherente en boeiende tentoonstelling die het publiek uitnodigt om de werken van de verschillende kunstenaars te vergelijken en te contrasteren.”

Naast Ged Proost en Arne Nys nemen ook Sebastian Theuns, Jobbe Hermans, Davide Zulli, Xander Faes en Rik van Gorp deel aan de expo. ‘Home-made as us’ opent vrijdag 7 april om 20u en is nadien nog gratis te bezoeken tot en met zondag 7 mei op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13u tot 18u in Creative Factory in de Turnhoutse Begijnendreef. (woad)

www.creative-factory.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners