Binnenkort weerklinken er weer stoomfluiten in het Stadspark.© RR

Stoomtreintjes rijden weer door Stadspark vanaf zondag 2 april

Turnhout -

De lente staat voor de deur en dat wordt in het Stadspark in Turnhout gevierd met stoomfluiten. Vanaf zondag 2 april tuffen de miniatuurtreintjes weer rond.

“Heel de winter zijn onze vrijwilligers op maandag-, donderdag- en zaterdagnamiddag in de weer geweest om alle locomotieven, wagonnetjes, sporen, seinen en bruggen in picobello staat te brengen voor ons nieuwe seizoen”, vertelt voorzitter Dani Bellemans van Stoomgroep Turnhout. “Het enige wat we nu nog nodig hebben, is mooi weer, zodat kinderen en hun ouders weer kunnen genieten van een ritje met de treinen.”

De miniatuurtreintjes zijn al decennialang een toeristische trekpleister in het Turnhoutse Stadspark. Ze genieten bovendien aanzien tot ver buiten onze landsgrenzen. “Tijdens het Pinksterweekend, het laatste weekend van mei, zijn er onze internationale stoomdagen. Modelbouwers en hun treinen uit heel Europa maken dan samen met ons de dienst uit. Tijdens het weekend van 13 en 14 augustus doen we dat nog eens over tijdens onze Zomerstoomdagen.” De treintjes rijden vanaf zondag 2 april elke zaterdag, zondag en feestdag van 13 tot 18u door het Stadspark. (woad)

www.stoomgroep.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners