Een bestuurder legde een positieve speekseltest af voor het gebruik van cannabis.© Belgaimage

Man die nooit zijn rijbewijs behaalde, betrapt op rijden onder invloed: “Hij erkende twee joints te hebben gerookt”

Mechelen -

Een man die nooit zijn rijbewijs heeft betaald, is afgelopen weekend in Mechelen door de politie betrapt op rijden onder invloed. Hij legde een positieve speekseltest af voor het gebruik van cannabis.

Sven Van Haezendonck

Bij controles in de nacht van vrijdag op zaterdag haalden inspecteurs van de politiezone Rivierenland twaalf bestuurders uit het verkeer. Elf onder hen hadden te veel gedronken. De man die een positieve speekseltest aflegde, moest normaal zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. Eén probleem: hij heeft nooit zijn rijbewijs behaald.

“Hij heeft ooit wel een rijbewijs categorie B van beperkte duur en model achttien maanden gehad, maar dat is reeds vervallen sinds begin 2021. Sindsdien reed de betrokkene gewoon zonder in het bezit te zijn van enig rijbewijs. Hij erkende tijdens de nacht twee joints te hebben gerookt”, vertelt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Rivierenland.

Naar politierechter

Het voertuig waarmee de bestuurder rondreed, bleek ook niet van hem te zijn. “De auto werd geïmmobiliseerd”, zegt de eerste hoofdinspecteur. De bestuurder wordt binnenkort gedagvaard voor de politierechtbank. Hij is overigens niet de enige. Ook twee andere personen zaten achter het stuur zonder rijbewijs.

Zes bestuurders moesten hun rijbewijs voor een periode van zes uur inleveren. Onder hen iemand die in april 2021 ook al eens dronken rondreed en werd betrapt. “Een andere bestuurder kwam ons bekend voor”, zegt Van de Sande. De man was pas in november vorig jaar ook al eens zijn rijbewijs kwijtgespeeld, toen voor vijftien dagen. Vijf bestuurders moesten hun wagen drie uur aan de kant laten staan.

LEES OOK. Bestuurder met rijverbod tot begin 2026 beweert dat zijn rijbewijs thuis ligt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen