© Instagram Matthieu Bonne

‘Kamp Waes’-deelnemer Matthieu Bonne verpulvert wereldrecord van 3.590 kilometer fietsen in week tijd

Bredenaar Matthieu Bonne is in zijn opzet geslaagd om het wereldrecord fietsen in zeven dagen te verbreken. Door weer en wind reed hij in het Amerikaanse Arizona in een week tijd meer dan 3.600 kilometer en dat is goed om het wereldrecord van 3.590 kilometer te verbreken. Omstreeks 9 uur haalde hij die kaap.

Jeffrey Roos

Matthieu Bonne was in het verleden al te zien in het Eén-programma Kamp Waes. Dat hij om geen stunt verveeld zit, bewees de Bredenaar de voorbije jaren. Hij beklom al de Mont-Blanc, de Matterhorn en de Eiger, liep de Marathon des Sables, deed mee aan de Ironman, zwom het Kanaal over, reed het land rond per fiets en deed acht triatlons in evenveel dagen op de acht officiële Canarische eilanden. Zijn nieuwe stunt was echter een ander paar mouwen. (Lees verder onder de foto)

© IF

Bonne begon op 20 maart aan zijn poging om het wereldrecord te verbreken. Op zeven dagen tijd wou hij zo veel mogelijk kilometers bij elkaar fietsen. Voor die stunt trok hij naar het Amerikaanse Phoenix. “Tijdens de Ronde van Frankrijk leggen de renners in ongeveer drie weken tijd zo’n 3.600 kilometer af. Ik wil nog een stap verder gaan door nog verder te fietsen in slechts een week tijd. En dat zonder ploegmaats en concurrentie, want ik ga voor het solorecord”, liet de avonturier en atleet kort voor zijn vertrek weten.

Het huidige record stond op 3.590 kilometer of 512 kilometer per dag. Bonne reed elke dag iets meer kilometers dan vooropgesteld. Dat maakt van hem de nieuwe wereldrecordhouder. Straffe stunt!

Later meer…

LEES OOK. ‘Kamp Waes’-deelnemer die als eerste kustlijn afzwom, wil nieuw wereldrecord vestigen: “Te gek voor woorden”

© Stefanie Reynaert

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport