© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Domien Loubry stuwt Kangoeroes Mechelen naar drie op drie en leidersplaats in Elite Gold: “Het was een ideaal weekend voor ons”

Wat loopt het lekker voor Kangoeroes Mechelen! De Maneblussers realiseerden na een demonstratie een derde opeenvolgende zege in Elite Gold. Slachtoffer van dienst was een zwak Landstede Hammers Zwolle. Domien Loubry stuwde de Kangoeroes met 24 punten enerzijds naar de winst en anderzijds mee naar een gedeelde eerste plaats. “Het was met de nederlagen van Limburg United en Charleroi een perfect weekend voor ons”, aldus de Antwerpse guard van de Maneblussers.

Patrick Ceulemans

Geen Wen Mukubu bij Kangoeroes Mechelen. De Belgische Speler van het Jaar sukkelt met een rugblessure maar zou woensdag (naar ZZ Leiden) opnieuw paraat zijn. Kangoeroes Mechelen nam de wedstrijd meteen in handen. Van 9-0 ging het met sprankelend basketbal naar een reeds beslissende 32-12 bonus. Coach Kristof Michiels zag zijn team collectief schitteren. Met een hoofdrol voor Domien Loubry (24 punten, 5 assists) die maar liefst 5 bommen afvuurde. De Antwerpse guard kreeg steun van Mattias Palincks, Richmond Aririguzoh, Jo Van Buggenhout en Jonas Foerts. Van een 54-25 tussenstand ging het naar bangelijke 75-39 cijfers en tenslotte naar een 101-62 overwinning. Alle tien spelers kwamen tot scoren.

“Het liep inderdaad uitstekend. We namen de wedstrijd meteen in handen en forceerden dus snel de beslissing. Deze zege smaakt na twee nipte overwinningen in Elite Gold extra zoet. Het was tevens een ideaal weekend. Limburg United en Charleroi gingen onderuit. We hebben ons met die 3 op 3 in een uitstekende situatie gezet. Oostende en Antwerp Giants zijn favoriet voor de top twee maar we staan mee op de eerste stek en nemen afstand van de Limburgers en de Spirous. Uiteraard hopen we stiekem op de top twee en een rechtstreekse plaats in de Belgische halve finale van de play-offs. Stap voor stap en te beginnen met de moeilijke uitwedstrijd woensdag in ZZ Leiden”, zei Domien Loubry.

© BELGA

Naar Antwerpen of blijven in Mechelen?

Domien Loubry besliste een tijdje geleden om nog een seizoen door te gaan. “Ik ben 38, maar voel me topfit. Intimi gaven mee dat ik moet genieten en zolang mogelijk moet doorgaan. Ik heb bang voor het jaartje teveel maar mijn hart zegt om door te gaan. Ik speel het beste basketbal uit mijn carrière”, zegt Domien Loubry.

De 38-jarige Antwerpse guard kan bijtekenen bij Kangoeroes Mechelen maar heeft ook een voorstel op zak van… Telenet Giants Antwerp. De Sinjoor staat dus voor een emotionele keuze: bijtekenen bij de Mechelse club waar hij in de herfst van zijn loopbaan schittert of terugkeren naar de club waar hij in 2001 en op 16-jarige leeftijd debuteerde. Domien Loubry, een jeugdproduct van Gembo, was van tot 2001 tot 2006 bij de Giants actief. Hij moest in 2006 opstappen omdat coach Arik Shivek niet echt in hem geloofde. “Ik kwam hem onlangs nog eens tegen. Hij sprak me aan en gaf toe dat hij zich vergist had. Sjiek van zo een coach dat die dat komt vertellen”, aldus Domien Loubry, die waarschijnlijk deze week dus kiest voor een extra seizoen Kangoeroes Mechelen of de cirkel rondmaakt en zijn carrière zal eindigen bij Telenet Giants Antwerp.

Kangoeroes Mechelen 101-62 Landstede Hammers

Kwarts: 32-12, 22-13, 21-14, 26-23

Kangoeroes Mechelen: Davies 6, Loubry 24, Van Buggenhout 16, Mennes 6, Aririguzoh 16, Wa Bosenge 0, Tshimanga 4, Krotulja 2, Harris 4, Foerts 12, Palinckx 11, Merckx 0

Landstede Hammers: Diculescu 12, Stolk 12, Van Der Vuurst 3, Toro Barea 12, Dukan 12, Van Overbeek 5, Van Der Plas 4, De Pagter 2, Waleson 0

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal