Gewezen Red Lion benoemd als interim-CEO bij Belgische voetbalbond

Manu Leroy, ex-Red Lion en directeur marketing en communicatie van de Belgische voetbalbond, is maandag voorgesteld als CEO ad interim.

Bart Lagae

Terwijl een taskforce binnen de voetbalbond een opvolger voor de ontslagen CEO Peter Bossaert zoekt, kreeg het personeel vandaag meer uitleg over wie de lopende zaken bij de bond zal besturen. In afwachting van verder onderzoek door een extern advocatenbureau blijft de raad van bestuur het vertrouwen houden in het directiecomité dat onder Bossaert werkte. Manu Leroy, directeur marketing en communicatie van de bond, zal de taken als interim-CEO waarnemen.

De voetbalbond haalde Leroy in 2019 weg bij Telenet om de marketing en communicatie naar een hoger niveau te tillen. Hij kreeg onder meer de taak om de successen van de Rode Duivels om te zetten in lucratievere sponsorcontracten.

Leroy geniet in de sportwereld ook bekendheid als analist en co-commentator bij hockeywedstrijden. De Leuvenaar was zelf zeventien jaar lang hockeydoelman en telt 90 caps als Red Lion. Hij behoorde tot de Belgische selectie op de Olympische Spelen van 2012.

LEES OOK. Waarom Peter Bossaert toch nog sjoemelde met loon en bonus, ook al boerde hij al goed

MEER OVER DE RODE DUIVELS