KVC Jong Lede kon leider Tempo Overijse geen voetje lichten.© VEL

Voetbal Reeksoverzicht 3de afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING VV A: FC Voorde-Appelterre is tweede plaats kwijt aan VW Hamme, KVE Drongen wint cruciaal duel

KVC Jong Lede kon Tempo Overijse geen stokken in de wielen steken in hun race naar de titel. Als de Vlaams-Brabanders volgende zaterdag in Hamme winnen, mogen ze vieren.

“Niets op aan te merken”, bevestigt VW Hamme-coach Kim Verstraeten na de 1-4-zege op het veld van Eendracht Aalter. Hamme had de hele wedstrijd onder controle en scoorde op belangrijke momenten. Heel vroeg in de match trof aanvoerder Van Osselaer al raak en kort voor de rust stond uitblinker Djeff Smet achter het kanon. De twee Hamse afwerkers, die ook na de koffie elk één keer scoorden, voeren dit seizoen ook een onderlinge strijd wie er topschutter wordt binnen het elftal. “Dit geeft vertrouwen voor de komst van Tempo Overijse. We hebben met hen nog een rekening te vereffenen, want in de heenwedstrijd verdienden we veel meer. We zullen er dan ook alles aan doen om hun titelfeestje een week uit te stellen”, aldus middenvelder Beau Ponnet. Bij Aalter, dat na een sterke reeks in januari en februari op weg leek naar de redding, wordt het stilaan alarmfase rood. “Alle andere ploegen in onze buurt pakten punten. De match op SV Rumbeke wordt cruciaal volgende week”, klinkt het bij rood-wit.

KVC Jong Lede hield in Overijse meer dan gelijke tred. Nicolas Van Peteghem stelde na de rust verdiend gelijk, nadat Cocchiere de thuisploeg vroeg op voorsprong trapte. “Maar we kregen te snel de 2-1 tegen en dat sneed onze adem af.”

Eendracht Elene-Grotenberge kon met een late gelijkmaker van Benoit Vermeer toch nog een punt thuis houden tegen HO Kalken. “Ik denk dat we daar mee kunnen leven”, vindt Elene-Grotenberge-coach Huysveld na afloop. Bij de bezoekers zag men de puntendeling als een gemiste kans. “We kregen genoeg kansen om de wedstrijd in ons voordeel te doen kantelen. Maar in tegenstelling tot de voorbije weken waren we deze keer iets minder efficiënt.”

KVE Drongen boekte tegen HO Wolvertem-Merchtem een noodzakelijke zege. Een vroeg doelpunt van Nico Van Buyten volstond voor de winst.

FC Voorde-Appelterre raakte tegen Avanti Stekene niet verder dan een 2-2-gelijkspel. De ploeg van trainer De Durpel zit daardoor al twee maanden zonder winst. Rood-groen kwam via Van der Wilt en Tresignie wel twee keer op voorsprong, maar in de slotminuten stelden de bezoekers toch gelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners