KSC Dikkelvenne ging winnen in Ieper.© VDB

Voetbal 2de Afdeling Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING: Erpe-Mere United zeker van degradatie, RFC Wetteren springt weer naar barrageplaats

FC Lebbeke deed in de B-reeks een slechte zaak in de degradatiestrijd met een 2-0-nederlaag op Berchem Sport. Leider KSC Lokeren-Temse profiteerde in de A-reeks optimaal van de nederlagen van de eerste achtervolgers.

Coach Tom De Cock klonk ontgoocheld bij FC Lebbeke na de nederlaag op het Rooi. “We openden zwak en doelman Aeyels hield ons in de eerste tien minuten overeind. Nadien versierden we drie wenkende kansen. Toch kwamen we op achterstand toen Berchem tien meter stal bij een ingooi. Een domme penaltyfout kostte ons een tweede treffer. Aan een goede mentaliteit ontbreekt het niet, maar ik mis wel grinta. Te veel spelers moeten eerst een klap in het gezicht krijgen en reageren dan pas.”

KSV Oudenaarde nam met coach Stefan Leleu verder afstand van de gevarenzone via een 4-1-zege tegen rode lantaarn Erpe-Mere United. “We deden wat we moesten doen. Even was het schrikken toen we de gelijkmaker slikten op een stilstaande fase, maar we prikten gelukkig meteen tegen en maken een nieuwe sprong voorwaarts.” Levi Jacobs had vrede met de nederlaag, maar vond de cijfers overdreven. “In een evenwichtige eerste helft lieten we ons ringeloren na een hoekschop in ons voordeel, waarbij we verzuimen om de professionele fout te maken. De derde treffer was een olympische treffer. Een corner mag uiteraard nooit rechtstreeks binnen.”

KSC Dikkelvenne knoopte op KVK Westhoek (1-2) opnieuw aan met de zege na de uitschuiver van vorige week.

RC Gent vloerde Jong Cercle met 1-0 en klom zo langszij op een gedeelde tweede plaats met ook Sparta Petegem en SV Oostkamp.

Uittredend kampioen Sparta Petegem beet verrassend op eigen terrein in het zand tegen Gullegem (0-2).

SV Oostkamp onderging hetzelfde lot tegen Jong Essevee (0-2).

KSC Lokeren-Temse profiteerde optimaal van het gestuntel van de verzamelde concurrentie via een overtuigende 0-4-zege op KVV Zelzate.

Eendracht Aalst speelde Harelbeke een helft lang van het kastje naar de muur, maar deemsterde nadien weg en kreeg een 1-4 om de oren, waardoor het stamnummer 90 alweer een dip van nul op negen kent.

KFC Merelbeke hield Torhout af (2-1).

RFC Wetteren ging met de volle buit aan de haal op bezoek bij Olsa Brakel (1-2) en springt haasje over met Westhoek naar de zestiende plaats. (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lokeren-Temse