Schrijfster Astrid HL Goossens uit Brecht met haar twee boeken, een jeugdroman en een boek over hekserij.© kma

Boekenmarkt in Domein de Renesse heeft twee schrijvers te gast

Malle -

Op de boekenmarkt in Domein de Renesse in Oostmalle kon je zondag twee auteurs ontmoeten. Naast een ruim aanbod van allerhande boeken, waren er ook oude prentkaarten en ander uniek verzamelaarsmateriaal.

Schrijfster Astrid HL Goossens (52) uit Brecht publiceerde enkele jaren geleden haar eerste jeugdboek In nog geen jaar tijd (Uitgeverij Boekscout), over een 14-jarig meisje dat slecht in haar vel zit en in contact komt met de wereld van drugs. Daarna volgde met haar boek Acht een heel andere romanstijl, namelijk een jaar uit het leven van een wicca of moderne heks, rond spiritualiteit. Astrid is zelf actief als wicca en weet dus waarover ze het heeft. “Sinds dit jaar schrijf ik ook Engelstalige kortverhalen die als e-book worden uitgegeven”, vertelt ze. Astrid heeft een eigen website waarop je haar boeken kan bestellen.

Een andere aanwezige auteur was Willy Geets uit Rijkevorsel, die onder het pseudoniem Wegé stripverhalen van Tistjen Dop uitbrengt. In Turnhout is er zelfs een stripspeciaalzaak die Tistjen Dop heet.

Willy Geets is zelf striptekenaar. Hij vindt de boekenmarkt in Kasteel de Renesse altijd een gezellige om op te staan.© kma

Willy is zelf boekenverzamelaar en had op de boekenmarkt in Domein de Renesse heel originele exemplaren bij, maar ook vintage-drukwerk en oude wielerstickers van IJsboerke. “Ik ben zelf tekenaar en vind dit kasteel altijd een aangename plek voor zo’n boekenmarkt. Vroeger toen ik klein was reden we hier soms langs. Er stond toen nog een muur rond het kasteel en het prikkelde mijn nieuwsgierigheid wat er achter de muur zou liggen. En kijk: nu zit ik hier zelf!”, lacht Geets.

© kma

Willy Geets treedt samen met zijn kompaan en multi-instrumentalist Charel Huet op zaterdag 29 april met hun groep Tegennenoam en hun programma Maliën-Kolder op in de Ridderzaal van Kasteel de Renesse. Hun repertorium gaat van bizarre covers tot eigenzinnige nummer. Tickets kan je al bestellen via info@domeinderenesse.be. Tegennenoam is het Kempens van ‘Het heeft geen naam’. “Bij ons eerste optreden vroeg de organisator wat hij op de affiche moest zetten, maar we hadden toen nog geen naam. Zet maar Tegennenoam was ons antwoord, en eigenlijk is dat nog een goeie omschrijving van de muziek die we brengen, want met Tegennenoam kunnen we alle kanten uit”, vertelt de stripman.

Zaterdag 1 en zondag 2 april tussen 10 en 17u is het brocantemarkt in Kasteel de Renesse, ook altijd een aanrader voor wie op zoek is naar snuisterijen, kunstwerken, decoratie, vintage en zelfs oude meubeltjes. Adres: Lierselei 30 in Oostmalle.

© kma

© kma

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners