© AP

Eigenaars en werknemers overleven tornado in Mississippi door te schuilen in koelcel van restaurant

Een dodelijke storm, gepaard met een tornado, trok in de nacht van vrijdag op zaterdag door de Amerikaanse staat Mississippi. Al zeker 26 mensen kwamen om het leven. Eén groepje overleefde de natuurramp door te schuilen in een koelcel van een diner. Van de rest van het gebouw bleef niets over.

Het stadje Rolling Fork in Mississippi werd het zwaarste getroffen tijdens de storm die in de nacht van vrijdag op zaterdag over de staat raasde. Een tornado trof het gebied en van het vroegere Rolling Fork blijft nu niet veel meer over.

LEES OOK. Dronebeelden tonen verwoestende impact van tornado in Mississippi

Tracy Harden, eigenaar van Chuck’s Dairy Bar in het stadje, vertelde aan USA TODAY hoe zij samen met haar echtgenoot Tim en enkele klanten ontsnapte aan de tornado. “Opeens flikkerde het licht en iemand riep: ‘Koelcel!’” Iedereen snelde naar binnen terwijl haar man tegen de wind in vocht om de deur van de koelcel te sluiten, vertelde de vrouw. “Voordat de deur sloot, kon hij de lucht zien”, zei ze. “Zo snel ging het. Net toen hij hem dicht kreeg, zei hij: ‘Het dak is weg’.”

Na de storm hielp iemand het puin voor de koelcel wegruimen zodat de acht mensen binnen ongedeerd naar buiten konden komen. Iedereen was oké.

LEES OOK. President Joe Biden beveelt ontplooiing federale hulp na tornado’s in Mississippi

Veel bleef er niet meer over van hun diner. Enkel de koelcel en het toilet was blijven staan. Achteraf bleek dat iemand zich verscholen had in hun toilet en daardoor de tornado ook overleefd had.

In de staat Mississippi zijn al zeker 25 mensen om het leven gekomen. In de naburige staat Alabama overleefde één persoon de zware storm niet.

© AP

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER