Ondanks regen en wind mocht SV Blauw Wit Temse een feestje bouwen op het veld van Vos Reinaert.© Erik Westerlinck

Voetbal 4de provinciale E Vos Reinaert - SV Blauw Wit Temse: 1-5

Blauw Wit Temse met een straat voorsprong kampioen in vierde provinciale E: “Dit is een heuglijke dag”

Temse -

Blauw Wit Temse is de kampioen in vierde provinciale E. Twee jaar na zijn oprichting hebben de opvolgers van KSV Temse hun allereerste titel kunnen vieren. Waren ze vorige week op papier nog bij te benen door FC Hoogeinde, na de vlotte 1-5-overwinning bij Vos Reinaert kan niemand meer in de buurt komen.

Dirk Van Bruysel

“Een vooropgestelde en verdiende titel”, zegt coach Geert Mariman. “We zijn aan de competitie begonnen met een ploeg vol kwaliteit en ervaring. Een sterke en complete groep die tijdens het seizoen ook een ploeg is geworden. Vergeet niet dat we met 22 spelers aan de competitie zijn begonnen en dat het allemaal jongens zijn die elders ook in de eerste ploeg kunnen staan. Ik moest wekelijks enkele spelers aan de kant laten. Toch bleef iedereen steeds tevreden. Ik heb dan ook iedereen gebruikt. Bovendien wilde iedereen zo graag de titel pakken. Dit is alleszins een opsteker voor het hele bestuur. Een bestuur dat hard heeft gewerkt, maar ook een bestuur dat kon rekenen op heel wat medewerkers. Weet dat elke thuiswedstrijd vooraf werd gegaan door een footlunch. Welke club in de provinciale afdelingen kan dat zeggen”, slaat Geert Mariman zich op de borst.

“Dit is een heuglijke dag”, pikt secretaris en voortrekker Margino De Kerf in. “Welgeteld drie jaar nadat KSV Temse verkocht werd aan Sporting Lokeren. We hadden niet verwacht dat het zo’n vaart zou lopen dit seizoen. Nadat we vorig jaar vrij bescheiden waren gestart, hebben we vorige zomer gericht versterkt. Met succes zo blijkt, want we verloren dit seizoen nog niet. Met nog vier wedstrijden te gaan tellen we nu 72 punten en amper elf tegendoelpunten. Onze titel is dan ook verdiend.”

Superjaar

“We hebben een heel sterk en hardwerkend bestuur achter ons staan en een hele resem medewerkers”, zegt De Kerf. “Elke thuiswedstrijd hebben we dus die footlunch voor een erg laagdrempelige prijs. We trachten iedereen te verwennen en ik moet zeggen dat deze formule aanslaat. Elke thuismatch zowat honderd eters kunnen verwelkomen is erg veel en ongezien in vierde provinciale. Ik durf toegeven dat de footlunch een serieuze sponsor is voor de club, al moet ik ook toegeven dat we ook enorm veel hebben aan onze vele ‘bord-sponsors’. Wat dat betreft hebben we een superjaar achter de rug. Of alles dan rozengeur en maneschijn is? Sportief en extrasportief wel, maar we hopen natuurlijk dat er steeds meer supporters de weg naar het Fernand Schuermanstadion vinden. Volgens de ploegen die bij ons op bezoek komen is de publieke belangstelling hier al vrij groot, maar er kunnen nog heel wat meer mensen rond het terrein aanschuiven. Dat is een werkpuntje.”

Werkpunt is ook de uitbouw van de ploeg naar volgend seizoen toe. “Wat dat betreft lijkt ons huiswerk grotendeels af”, vervolgt Margino De Kerf. “Eerst en vooral blijft ons sportieve staf, met trainer Geert Mariman op kop en in zijn zog Geert Verniers en Franky De Vleesschouwer, ook volgend seizoen op post. Daarnaast hebben we ook al enkele nieuwelingen aangetrokken. Jens Vriesacker, die zich vorig seizoen in de ploeg knokte, maar nadien naar JV Kruibeke vertrok, keert na een seizoen terug. Ook de vlotscorende Mathias Van Hoyweghen (Sint-Amands), Mathias Vermeire (KSK Beveren), Jarne Luckx (HRS Haasdonk) , doelman Lennert Vercauteren (Merelbeke), Robert Minea (KSK Beveren) en Jens De Coninck (Sparta Waasmunster) komen onze ploeg versterken. Hoewel we Jef Maes, Joris De Paep (beiden naar Eendracht Bazel), Badredinne Belhaj, Mohamari en Ismail Ben Ayad zien vertrekken, moeten we met deze groep in staat zijn volgend seizoen goed mee te draaien bij de betere ploegen in derde provinciale. Onze ambitie? Een rustig seizoen en wie weet halen we de een eindronde.”

Ambitieus uitkijken

“Door het afhaken van Ben Ayad is er nog een opening naar volgend seizoen toe”, haakt Geert Mariman weer in. “Hij besliste pas deze week om er een punt achter te zetten, omdat zijn voetbalactiviteiten niet meer combineerbaar zijn met die van zijn zoon bij KSC Lokeren-Temse. Jammer, want Ismail scoorde dit seizoen al 28 keer. We hebben naar komend seizoen toe al een degelijke ploeg en mogen ambitieus uitkijken naar derde provinciale, al moeten we natuurlijk oppassen want in derde zitten veel sterke ploegen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners