Een glunderende Sep Vanmarcke op het podium van Gent-Wevelgem.© Getty Images

Sep Vanmarcke barst van het vertrouwen na verrassende derde plaats in Gent-Wevelgem: “Dan kan het ook lukken in de Ronde”

Na het geweld van Jumbo-Visma sprintte Sep Vanmarcke (Israel-Premier Tech) zondag naar een knappe derde plaats in Gent-Wevelgem. Eerder werd Vanmarcke al tweemaal tweede in Wevelgem (2010 en 2016). Vanmarcke lijkt klaar voor zijn twee volgende doelen: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

  “Het was heel de dag koud en nat”, begon hij na afloop zijn uitleg. “Op die manier is het moeilijk om te voelen hoe goed je echt bent. Iedereen had het steenkoud, maar juist dan is het belangrijk om vooruit te blijven denken en de focus op de koers te houden. Men verwacht altijd dat ik als flandrien deze omstandigheden fijn vindt, maar ik heb liever mooi, droog weer.”

  “De drie beklimmingen van de Kemmelberg verteerde ik echt niet goed, maar ik voelde me na de laatste passage op die helling alsmaar beter worden. We wisten dan al dat we gingen sprinten voor de derde plaats. Aan Wout van Aert en Christophe Laporte was vandaag niet veel te beginnen. In onze groep begonnen de sprinters wel wat foutjes te maken. En dan konden wij ons met vier loswrikken van de groep. Ik kon gelukkig iedereen achter mij houden”, aldus Vanmarcke.

  Een brede grimas op het gezicht van Sep Vanmarcke na afloop van de sprint voor de derde plaats.© Getty Images

  De volgende doelen zijn en blijven nog altijd de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

  “Wie de E3 Saxo Classic gezien heeft, weet voldoende toch? Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar en Wout van Aert steken erboven uit”, aldus Vanmarcke. “Vooral die laatste is echt wel sterk bezig. Kijk maar naar vandaag. Maar als je derde kan worden in een koers als Gent-Wevelgem, en zeker in de weersomstandigheden van vandaag, dan moet je in de Ronde van Vlaanderen ook een mooi resultaat bij elkaar kunnen fietsen. Deze derde plaats geeft me een goed gevoel voor de Ronde.”

  Aangeboden door onze partners

  Hoofdpunten

  Aangeboden door onze partners

  MEER OVER Wegwielrennen