© NurPhoto via Getty Images

Dat belooft! Balenaar Jago Geerts wint in de MX2 ook de tweede GP van het seizoen

Jago Geerts (Yamaha) heeft zondag in de MX2-klasse de Grote Prijs motorcross van Sardinië, de tweede manche van het wereldkampioenschap, op zak gestoken. Geerts werd tweede in de eerste reeks en won de tweede reeks op het circuit van Riola Sardo.

Bron: BELGA

Hij haalde het in de eindafrekening voor de Nederlander Kay de Wolf (Husqvarna), winnaar van de eerste reeks en tweede in de tweede reeks. De laatste podiumplaats ging naar de Fransman Thibault Benistant (Yamaha). Lucas Coenen (Husqvarna) werd na een zesde en een vierde plaats vijfde in de eindstand van de Grote Prijs. Liam Everts (KTM) moest na een negende en een achtste plaats genoegen nemen met een negende stek in GP-uitslag. 

Geerts won twee weken geleden in Argentinië de openingswedstrijd van het seizoen en zette zijn titelambities zo meteen kracht bij. Hij voert de WK-tussenstand aan met 117 punten. Eerste achtervolger De Wolf telt 30 punten minder. Everts (61 ptn) is achtste, Coenen (52 ptn) negende.

De voorbije drie jaar werd Jago Geerts telkens vicewereldkampioen in de MX2.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de MXGP was de GP-zege voor de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM). Hij haalde het voor zijn landgenoot Glenn Coldenhoff (Yamaha) en de Spanjaard Jorge Prado (GasGas). Brent Van Doninck eindigde als achtste na een negende plaats in de eerste reeks en een achtste plaats in de tweede reeks. In de WK-tussenstand blijft Prado (100 ptn) op kop, voor Herlings (93 ptn). Van Doninck is twaalfde met 45 punten.

De volgende Grote Prijs staat op 10 april op het programma, in het Zwitserse Frauenfeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Motorcross