“Dat we kunnen voetballen, hebben we toch weer getoond”, zegt trainer Spencer Verbiest.© GOYVAERTS

City Pirates doet schitterende zaak tegen RC Mechelen: “We zijn een hechte groep en zo maken we het verschil”

City Pirates deed een schitterende zaak door in Mechelen verdiend met 0-1 te winnen en drie hele belangrijke punten mee te graaien.

Geert Fierens

De bezoekers speelden een hele sterke eerste helft waarin ze in vele facetten de betere van het spel waren. Dat overwicht werd bekroond met een mooie goal van Nascimento, die op slag van rust de bal hard in de linkerbovenhoek knalde. Nascimento: “Enkele weken geleden kwam ik tegen Cappellen in dezelfde positie om te scoren. Toen probeerde ik het met een trap op mijn wreef en werd het schot geblokt, nu koos ik voor de binnenkant van mijn voet. Achteraf gezien was het een belangrijk moment, zo net voor de rust, maar ook nog eens een heel belangrijk doelpunt.”

En zo zet City Pirates zijn weg verder, sprokkelt het punten en zit het nu aan 10 op 15. “We zijn een hechte groep geworden, elke speler staat nu op een vaste positie en er wordt minder op mekaar geklaagd”, zegt Nascimento. “Dat was in het begin van het seizoen veel meer het geval. Men zal met ons rekening moeten houden. Of we ons gaan redden, weten we pas later maar we gaan er helemaal voor. De laatste tien minuten speelden we zelfs met tien na de rode kaart voor Kromah. Maar ook dat kon ons niet deren. Deze overwinning was juist, nu moeten we in de laatste weken van de competitie de positieve vibe zien vast te houden.”

“Durf en lef”

Ook trainer Spencer Verbiest was vol lof over wat zijn ploeg had laten zien. Verbiest: “Dat we kunnen voetballen, hebben we toch weer getoond. Er zit veel beleving in de groep en de jongens zijn er negentig minuten voor gegaan. We kunnen elk punt heel goed gebruiken maar ik ben ervan overtuigd dat we in de komende weken alleen maar gaan groeien. Een zege als dit geeft veel vertrouwen, dat goed gevoel kon je al merken tijden de wedstrijd. De durf en de lef is er, als nu ook nog de punten volgen dan zijn we in staat om ons te redden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen