De plechtige prijsuitreiking vond plaats in het Nederlandse Heerlen.© RR

Slager Erwin Dockx haalt zestien Europese medailles en heeft beste ham van de chef

Turnhout -

In het Nederlandse Heerlen heeft Erwin Dockx zestien medailles in de wacht gesleept voor zijn producten. Bovendien werd de gekookte ham met mediterraanse kruiden van de Turnhoutse slager uitgeroepen tot beste van België.

Wouter Adriaensen

Erwin Dockx had zestien producten ingediend voor de Europacup, een vakwedstrijd voor Europese slagers. Die waren stuk voor stuk goed voor een medaille. “Tien gouden, drie zilveren en drie bronzen”, klinkt het trots. “Het ging onder meer om kalfsworst, kippenwit, afgeleiden van kippenwit, gekookte hesp en de hesp van het huis. Daarna werden we uitgenodigd voor de plechtige prijsuitreiking in Heerlen.”

Er waren immers nog Belgische en zelfs Europese titels uit te delen in verschillende categorieën. “Onze varkenswagentjes in jagerssaus haalden een tweede plaats in de bereide vleeswaren. En de ham van de chef, ons paradepaardje, is officieel de beste van de gekookte vleeswaren in België. De kwaliteit van de winnende producten was dit jaar van zo’n hoog niveau dat de punten van de hoofdprijzen vaak dicht bij elkaar lagen.”

Geheim

Erwin kon zelf de prijsuitreiking niet bijwonen. “Mijn echtgenote en zus hebben de honneurs waargenomen. Ze vertelden dat het fijn was om te zien dat er zoveel jonge mensen waren die met een prijs naar huis mochten gaan. De ambachtelijke opvolging is verzekerd. Dat is toch niet zo evident in een sector die het niet zo gemakkelijk heeft.”

De vraag van één miljoen is natuurlijk wat het geheim van chef Erwin is. “Dat ga ik niet verklappen, he (lacht). Mijn ham is begonnen als een probeersel. Het is namelijk moeilijk om er kruiden aan toe te voegen omdat de binding dan verminderd. Maar het is me eigenlijk van de eerste keer goed gelukt. Nadien heb ik het recept nog een beetje aangepast. We blijven deelnemen aan de Europacup om ons te laten beoordelen door de internationale top. Zo weten we waar we staan en vooral wat we nog kunnen verbeteren.”

Het geheim van de ham van de chef van Erwin zijn de mediterraanse kruiden.© RR

www.slagerijdockx.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners