© EPA-EFE

Wout van Aert legt uit waarom hij zege in Gent-Wevelgem aan Laporte schonk: “Het was een makkelijke beslissing”

Geen tweede Gent-Wevelgem voor Wout van Aert. Onze landgenoot liet de zege aan ploegmakker Christophe Laporte. “Een makkelijke beslissing”, aldus de Kempenaar.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Eerlijke Christophe Laporte maakt jongensdroom waar in Gent-Wevelgem: “Wout was veel sterker dan ik”

“We reden vol gas tot acht à tien kilometer van de finish”, aldus Van Aert na de finish. “Toen waren we vrij zeker dat de overwinning binnen was voor ons. Ik had vrijdag gewonnen en mijn vizier is gericht op de wedstrijden die nog komen. Christophe had ook een moeilijk begin van het seizoen, door ziekte. Hij is zo’n teamspeler dat het een gemakkelijke beslissing was.”

Het is intussen al de derde keer dat Jumbo-Visma op zo’n manier een koers wint. Bijna tot ongeloof van Van Aert.

“Het is een fantastische manier om een grote klassieker als Gent-Wevelgem af te ronden. Om zo samen naar de finish te rijden… Geweldig. En ik kon het ook eigenlijk bijna niet geloven, dat het ons opnieuw lukte. Een paar dagen geleden hadden we het daar (over de E3 van vorig jaar, red.) nog over. We zeiden toen dat zoiets waarschijnlijk niet meer zou lukken, maar nu gebeurt exact hetzelfde. Met de overwinning van vrijdag erbij is het een heel speciale week, dit is iets wat ik niet snel zal vergeten.”

© BELGA

En dat in bijzonder guur weer. “Ik kijk er wel naar uit om een warme douche te nemen en dat warme gevoel terug te krijgen. Dit was wel een zware dag, die wat herstel zal vergen. We hebben echter nog een week tot de Ronde van Vlaanderen, dus die bladzijde zullen we wel moeten kunnen omslaan.”

Opvallend: niet alles lukte zondag. Van Aert was namelijk op de sukkel met zijn champagnefles.

LEES OOK. Wat een demonstratie! Wout van Aert laat ploegmaat Christophe Laporte Gent-Wevelgem winnen na ‘duotijdrit’ van 52 kilometer

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen