Vlaams Belang ging zondag zwerfvuil ruimen. In de omgeving van het voetbalveld van Zoersel was er veel afval te vinden.© VB

Vlaams Belang treft hoop kledingstukken in beek aan bij zwerfvuilactie

Zoersel -

Naar jaarlijkse traditie gingen bestuursleden van Vlaams Belang Zoersel op pad om zwerfvuil te ruimen. Ondanks het slechte weer zat iedereen vol energie. De buit was dan ook groot.

Elke Verheyden, bestuurslid van Vlaams Belang Zoersel: “Samen met mijn zoon en dochter gingen we zondagochtend op pad. Ik vind dat een heel goede manier om de kinderen wat bij te leren. Vooral aan de parking en de grachten in de omgeving van de voetbalclub in Zoersel hebben we heel veel afval opgeruimd.”

Een ander bestuurslid dat present tekende was Arne Bastiaensen. Als telg van een Zoerselse landbouwfamilie ging hij zwerfvuil ruimen onder meer Einhoven vlakbij het recyclagepark. “Ik zou alle mensen echt willen oproepen om absoluut geen zwerfvuil achter te laten en al zeker niet in landbouwweides. Blikjes die weggegooid worden en later vermalen geraken tussen gras zijn regelmatig een directe oorzaak van interne bloedingen bij koeien.”

Arne Bastiaensen zocht op Einhoven. Blikjes in koeienweides kunnen erg gevaarlijk zijn.© VB

Marianne Jacobs ging zwerfvuil ruimen in deelgemeente Sint-Antonius en voorzitter Wouter Bollansée ruimde voor het derde jaar op rij mee zwerfvuil aan de oprit van de E34 in Zoersel. “Elk jaar maak ik op de gemeenteraad melding van de dramatische afvalsituatie aan de op- en afritten van de E34. Ik zie geen enkele positieve evolutie daar in de loop der jaren. Waar we wel een positieve evolutie zagen, was aan de uitgang van het Zoerselbos vlakbij de E34. Na meermaals aandringen door ons werd er vorig jaar een vuilbak geplaatst door de gemeente.”

Wouter Bollansée vond een heleboel kleren in de beek.© VB

Vlaams Belang Zoersel zal op de komende gemeenteraad van 18 april alvast enkele vragen stellen rond de zwerfvuilproblematiek. Meest opvallende vondst dit jaar was een halve kleerkast aan kledij die in een beek werd aangetroffen.

Elke en Chloé.© VB

Daan met lege flessen sterke drank en wijn.© VB

Het eindresultaat.© VB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners