Links: een van de praalwagens op de IJzerenleen. Rechts: Ines, Matteo en hun ouders.© Leen Van de Sande

Regen houdt carnavalisten en publiek niet tegen tijdens Mechelse carnavalsstoet: “We hebben een hele zak vol snoep gevangen”

Mechelen -

Naar jaarlijkse traditie trok zondag de caravalsstoet door de Mechelse straten. Het is het hoogtepunt van het seizoen voor carnavalsvereniging De Maneblussers. De regen dreigde lange tijd roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk zakten toch nog heel wat toeschouwers af naar het Mechelse stadscentrum.

Stijn Van de Sande

Door de onstuimige weersomstandigheden werd pas zondagvoormiddag beslist om de carnavalsstoet door te laten gaan. “Het bleef bij wat regen, er was dus geen reden om de stoet af te gelasten”, aldus Veerle Van der Elst van de Mechelse Carnavalsgilde De Maneblussers. En ook de andere carnavalisten lieten zich niet tegenhouden door de neerslag. “We kunnen er wel tegen. In plaats van een cape hebben we een jas aangetrokken, maar ook in de regen kunnen we carnaval vieren”, klinkt het bij carnavalsvereniging De Bierpruvers uit Ekeren.

“We vonden het heel leuk”, zeggen Morris (9), Fran (11) en Kamil (12), die voor de coronacrisis ook al ieder jaar trouw op post waren langs het parcours van de carnavalsstoet. “Er was heel veel te zien, het waren hele mooie wagens en het was ook erg muzikaal. En we hebben ook heel veel lekker snoep en speelgoed gevangen. De regen hield ons niet tegen, maar onze kleine broer bleef dit keer wel thuis. Hij bleef liever binnen, maar we denken dat hij jaloers zal zijn. We gaan nu nog naar een andere plek op het parcours om de stoet nog eens te zien. En volgend jaar komen we zeker terug.”

De regen was geen spelbreker voor Ines, Matteo en hun ouders.© Leen Van de Sande

Ook Ines (7) en Matteo (3) zijn erg enthousiast. “We hebben keiveel snoep kunnen vangen. Een hele zak vol”, zeggen ze trots. Hun mama en papa vullen aan: “Matteo was vanmorgen een beetje ziek. Omdat het ook nog eens regende, vroegen we of ze wel wilden komen, maar we kregen een duidelijke ‘ja’ als antwoord. Ze vinden carnaval heel leuk. We wonen in het centrum, dus het was ook nog eens vlakbij. Als er activiteiten zoals deze te doen zijn in de stad, proberen we er zo veel mogelijk bij te zijn.”

Aan de carnavalsstoet namen een twintigtal carnavalsgroepen uit heel Vlaanderen deel.

De carnavalsstoet in Mechelen.© Leen Van de Sande

De carnavalsstoet in Mechelen.© Leen Van de Sande

De carnavalsstoet in Mechelen.© Leen Van de Sande

Kamil, Morris en Fran konden heel veel snoep en speelgoed vangen.© Leen Van de Sande

Ondanks de regen kon de carnavalsstoet toch op heel wat belangstelling rekenen.© Leen Van de Sande

De carnavalisten van De Bierpruvers uit Ekeren.© Leen Van de Sande

De carnavalsstoet in Mechelen.© Leen Van de Sande

Deze carnavalisten trokken een extra regenjasje aan.© Leen Van de Sande

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners