Heist en Jawad Absisan (archief) zijn hun slechte start nooit te boven gekomen.© mpics

Heist gaat kopje-onder in La Louvière: “We speelden tegen een hele sterke ploeg”

Heist kreeg in La Louvière met 6-2 een zware nederlaag te verduren. Na twintig minuten stond het al 3-0 achter en liepen de Heistenaren continu achter de feiten aan.

“Zij namen een geweldige start”, weet Mathieu Troonbeeckx. “Hun start was verschroeiend en wij waren veel te slap aan de wedstrijd begonnen. Dat vertaalde zich al na twintig minuten in een 3-0 voorsprong voor La Louvière. Pas bij 5-0 kon Brent Peers in de tweede helft tegenscoren, Jef Colman maakte de 6-2. Het is één van de beste ploegen waar we dit seizoen tegen speelde. Ze waren technisch sterk en snel in uitvoering. Dan moet je een hele goeie dag hebben en die hadden we niet. En dan kan je wel eens een pak rammel krijgen.”

De match werd ook achter gesloten deuren gespeeld, een sanctie die de bond de thuisclub oplegde. “We speelden niet in het stadion maar in het fonkelnieuwe oefencomplex”, gaat Troonbeeckx verder. “Een uitstekende accommodatie en we speelden op een kunstgrasveld. Dat was zeker in het voordeel van de thuisploeg, de bal ging aan een razend tempo van voet naar voet. Zij konden hun technische bagage optimaal benutten. Eens de match begint, ben je niet meer bezig of er supporters rond het terrein staan. Het is natuurlijk altijd leuker om in een stadion met publiek te spelen. Zeker in La Louvière dat een grote achterban telt.”

Troonbeeckx kijkt al vooruit naar de twee streekderby’s die er staan aan te komen. Eerst wordt thuis Hoogstraten bekampt en op Paaszondag trekt Heist naar Antwerp B. “Twee ploegen die de punten onderaan nog heel goed kunnen gebruiken. Het zijn vaak de moeilijkste wedstrijden. Dit zware verlies doet niets af aan het gevoel dat we een mooi seizoen spelen. Maar dat gevoel moeten we de komende weken zien te behouden.” (gf)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen