© TVO

Meer dan 2.000 feestvierders vieren reünie van legendarische discotheek BBC: “Heel het Waasland wilde erbij zijn”

Sint-Niklaas -

Afgelopen vrijdag- en zaterdagavond hebben meer dan 2.000 feestvierders de reünie van discotheek BBC aan de Grote Baan in Sint-Niklaas gevierd. Voor een keer werd de huidige discotheek Baia nog eens omgetoverd naar BBC, die eind jaren negentig een van de populairste discotheken van het land was. “Een special moment”, aldus organisator Ben Mouling.

Yannick Joos

Mede door het succes van de film Zillion over de gelijknamige discotheek, werden de herinneringen van weleer opnieuw aangewakkerd. Organisator Ben Mouling van Oldskool Belgium organiseert reüniefeesten in verschillende grote discotheken in ons land. Ook in Sint-Niklaas werd voor een keer dancing BBC geëerd met twee avonden feestplezier.

“De zaterdagen in dancing BBC waren legendarisch en dat merkten we ook aan de ticketverkoop”, aldus Ben. “Daarom besloten we om ook op vrijdag een mooie opwarmer te voorzien. Op de twee avonden samen vonden meer dan 2.000 feestvierders opnieuw hun weg naar hun geliefkoosde plek van toen. Met dj’s, barmannen en portiers van toen creëerden we echt de sfeer van in de hoogdagen van BBC. Ook de grote BBC-verlichting werd voor de gelegenheid opnieuw opgehangen.” (lees verder onder de foto)

Voor de gelegenheid werd de BBC-verlichting nog eens vanonder het stof gehaald.© IF

Door het succes van de twee avonden wordt het idee voor een herhaling van het evenement al geopperd. “We gaan het weekend grondig evalueren en dan bekijken wat er nog mogelijk is”, geeft Ben nog mee. “Het feestgedrag van ons doelpubliek, vooral veertigplussers, is natuurlijk anders dan vroeger. We moeten goed omspringen met deze formule, zodat bij een eventuele volgende editie opnieuw heel het Waasland erbij wil zijn. Dat was nu het geval, heel wat feestvierders kwamen uit Sint-Niklaas en Beveren en waren bijzonder lovend over de nostalgische reünie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners