Peter Ceulemans, Jerry Hermans, Kurt Ceulemans en Bart Ceulemans kroonden zich met hun team tot landskampioen.© rr

Kleinzonen Raymond Ceulemans kronen zich met club Mister 100 tot landskampioen: “Bompa is heel trots op ons”

Mechelen, Lier, Berlaar -

Biljartclub Mister 100 uit Lier heeft zich voor het eerst in de geschiedenis tot kampioen van België gekroond. In het team van vier spelers zitten drie familieleden van biljartlegende Raymond Ceulemans (85): zijn zoon Kurt (61) uit Berlaar en zijn twee Mechelse kleinzonen Peter (42) en Bart (39).

Sven Van Haezendonck

Na een razend spannende titelstrijd eindigde Mister 100 vorig jaar nog als vice-kampioen, toen Op de Meir uit Emblem de eer van landskampioen mocht opstrijken. “Maar uitstel is geen afstel”, zegt kleinzoon Bart.

Drie wedstrijden voor het einde van het seizoen is de titelstrijd al beslecht. “Het seizoen begon nochtans niet optimaal. Met slechts zes punten uit de eerste vijf matchen leek het een seizoen in de brede middenmoot te worden”, vertelt zoon Kurt. De vierde man in het team is Nederlander Jerry Hermans en als reservespeler kan het op Marco Janssen rekenen.

“Vreselijk ongeval”

Een dramatisch ongeval in Koningshooikt (Lier) woog ook op de prestaties van biljarters. “Emmy, de echtgenote van mijn broer Bart, was een van de slachtoffers van dit vreselijke ongeval”, vertelt Peter.

LEES OOK. Echtgenoot Mechels slachtoffer van dramatisch ongeval in Lier beleefde bange uren: “Enorm dankbaar dat ze dit overleefde”

Emmy Van Vlaslaer liep bij dat ongeval net als een vriendin levensbedreigende verwondingen op en verloor twee vrienden. “Voor mij was het een seizoen vol rollercoasters. Biljart was voor mij een echte uitlaatklep, zodat ik mijn zorgen even kon vergeten”, vertelt Bart, de echtgenoot van Emmy.

“Teamspirit versterkt”

“Het ongeval heeft onze teamspirit nog versterkt. We zijn voor elkaar door het vuur gegaan en de laatste elf wedstrijden hebben we allemaal gewonnen”, zegt Peter. Met het gekende resultaat: vrijdag haalden de vier de titel van landskampioen binnen. “Deze eerste titel is heel speciaal”, zegt Bart.

Peter en Bart zijn de kleinzonen van Raymond Ceulemans, een monument in de sport. Tijdens zijn carrière kroonde hij zich liefst 61 (!) keer tot wereldkampioen, 48 keer schopte hij het tot Europees kampioen en nog eens 61 keer tot nationaal kampioen. “Bompa is heel trots op ons”, zegt Bart nog.

Raymond Ceulemans.© Kris Van Exel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen