Reus Gust Moustache moest noodgedwongen binnenblijven door het slechte weer tijdens Fjost op ’t Goor.© Joren De Weerdt

Reus Gust Moustache kijkt toe op uitgeregend Fjost op ’t Goor: “’s Avonds wel mooie opkomst in cafés”

Heist-Goor -

Het weer heeft de tweede editie van Fjost op ’t Goor in Heist-Goor (Heist-op-den-Berg) parten gespeeld. Reus Gust Moustache zou het voorbije weekend voor het eerst in jaren nog eens buitenkomen, maar keek noodgedwongen toe vanuit het portaal van de kerk. De muzikale activiteiten bij cafés Nova en ’t Wit Paard werden wel goed bezocht.

Kristof Van Rompaey

De Pastoor Mellaertsstraat in het centrum van Heist-Goor was zaterdagnamiddag autovrij voor Fjost op ’t Goor. In het centrum streek de kermis neer en er stond een ambachtenmarkt gepland. “Ze is uiteindelijk doorgegaan, maar wel met minder standhouders”, zegt Stefaan Van Dingenen van de feitelijke vereniging achter de organisatie. “Bijzonder spijtig, maar het weer wilde echt niet mee. In de cafés was er ’s avonds wel een mooie opkomst.”

© Joren De Weerdt

Speciaal voor Fjost op ‘t Goor werd de Goorse reus Gust Moustache van stal gehaald. Kunstenaar Lode Mols maakte hem naar het evenbeeld van de Goorse dorpsfiguur Gust Scheirs, bijgenaamd Gust Moustache. Sinds zijn doop in 1995 kwam de reus nog niet vaak buiten. Hij zou bezoekers het voorbije weekend verwelkomen aan de kerk, maar moest dus in het portaal blijven. “In principe was de straat ook zondag autovrij geweest, maar uiteindelijk werd beslist om dat door het slechte weer niet te doen”, deelt Van Dingenen nog mee.

De kermis staat er ook maandag en dinsdag nog. Intussen blikken de Goorse handelaars, verenigingen, individuen en sympathisanten van de feitelijke vereniging al vooruit. In de toekomst willen ze nog allerlei activiteiten organiseren om het dorpsleven te bevorderen, waaronder een viering voor de 150ste verjaardag van de parochie in het najaar. (kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners