© Nattida-Jayne Kanyachalao

City Camping op Linkeroever gaat allerlaatste seizoen in en doet oproep

Linkeroever -

Er wordt al decennialang gekampeerd op Linkeroever vlak achter het Sint-Annastrand. Maar nu gaat de camping hoogstwaarschijnlijk het laatste seizoen in. Door de heraanleg van Linkeroever verdwijnt de camping en wordt er een nieuwe geopend op de Middenvijver. “We maken er nog een laatste feestjaar van met herinneringen uit de oude doos”, zegt uitbaatster Dorien.

Rebecca Van Remoortere

De City Camping op Linkeroever gaat – als alles volgens plan verloopt – het allerlaatste seizoen in. De voormalige Camping De Molen is al decennialang een vaste waarde naast zwembad De Molen. Drie jaar geleden werd de camping als City Camping nieuw leven ingeblazen door Werkmmaat, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen wil geven.

Het is nooit een geheim geweest dat de camping op termijn zou moeten wijken voor de grote werken die op Linkeroever op de planning staat. Nu komt het verhaal van de camping ook effectief tot een einde, of toch na het seizoen dat volgend weekend op 1 april van start gaat.

“Aan de Middenvijver opent een nieuwe camping, Huttopia. Die zal onze camping vervangen. Mogelijk gaan onze mensen daar in de toekomst ook aan het werk. Maar dit seizoen maken we er nog een laatste feestjaar van”, zegt Dorien Nuyts van City Camping.

Om de camping een waardig afscheid te geven, willen Dorien en haar team zo veel mogelijk herinneringen verzamelen. “Iedereen die ooit te maken had met de camping of hier ooit sliep, heeft herinneringen aan de plek. We willen foto’s, verhalen, postkaarten, video’s en noem maar op verzamelen en bundelen. Daarvoor hebben we ook een nieuwe website gemaakt. Al die verhalen komen later samen in een mini-expo op het terrein en we zouden ook graag samenwerken met Radio Minerva voor een rubriekje over de camping doorheen de jaren.”

© Nattida-Jayne Kanyachalao

Wie nog eens wil slapen in de schaduw van de molen op Linkeroever, heeft dus nog maar een paar maanden de kans. “De reservaties voor de zomer lopen nu al vlot binnen, het ziet ernaar uit dat we het druk zullen krijgen. Sommige weekends zijn nu al volzet. We zetten ons concept van de vorige jaren verder. Dat wil zeggen dat op vrijdag opnieuw iedereen, ook niet gasten welkom zijn, om te komen eten van telkens een andere foodtruck. We organiseren ook weer veel evenementjes”, zegt Dorien.

In het weekend van 7 en 8 oktober is het verhaal voorgoed voorbij. Dan wordt op de camping nog een historische spiegeltent opgezet en gaan alle remmen los voor een waardig afscheidsfeest. (rvre)

Herinneringen delen kan via: kampereninantwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners