© Joris Herregods

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik krijg nekpijn van naar de mooie gebouwen te kijken”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Nicky Bertrand (62).

 

“Ik ben halftijds Antwerpenaar, halftijds Limburger. Als het van mijn man zou afhangen, dan woonden we enkel in Limburg, maar ik heb de stad nodig. De stad prikkelt en heeft allerlei impulsen. We gaan vaak naar tentoonstellingen en culturele evenementen. Het is het perfecte evenwicht met het platteland in Limburg. Daar kan ik de drukte van de stad ordenen.”

“Ik ben architecte. Niet van opleiding, want ik studeerde marketing en communicatie, maar ik had zin om het over een andere boeg te gooien. Voor architecten is Antwerpen ideaal. Ik krijg soms nekpijn van het kijken naar alle mooie gebouwen. Wat ik zo leuk vind aan de architectuur hier, is het contrast tussen de 16de-eeuwse architectuur en de moderne gebouwen. Het nieuwe plan voor de Boerentoren bijvoorbeeld, vind ik een goed idee. Dat eigentijdse mag zeker ook in het straatbeeld komen. Kijk naar het Havenhuis, dat werkt ook. Al zal niet iedereen het eens zijn met mijn mening.” (bekn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen