Tijl (17) bouwt Sint-Romboutstoren na in videogame Minecraft

Muizen -

De 17-jarige Tijl Muyldermans uit Muizen (Mechelen) heeft vorige week de Sint-Romboutstoren nagebouwd. Niet met echte stenen, maar met virtuele stenen in het videospel Minecraft. En het resultaat mag echt wel gezien worden. “Ik zou heel graag nog andere zaken uit het centrum nabouwen”, zegt Tijl.

Theo Derkinderen, Sven Van Haezendonck

Tijl (17) is al langer actief op Minecraft. Een videogame waarbij alles uit blokken bestaat. Met die blokken kan de speler dan allerlei zaken bouwen: huizen, kastelen en zelfs boten. De voorbije dagen groeide bij hem het idee om de Sint-Romboutstoren in het spel te bouwen. “Ik kon niet slapen en begon na te denken. En zo is het idee gegroeid om de bekendste toren van Mechelen na te bouwen in Minecraft”, vertelt de tiener. “Via Google Earth en Google Maps ben ik daags nadien aan de nodige informatie en afmetingen geraakt om de Sint-Romboutstoren te kunnen nabouwen. Eerst heb ik de toren zelf gebouwd en nadien heb ik de kathedraal eraan gebouwd.”

Tijl slaagde erin om de toren op een viertal dagen tijd te bouwen.© Dirk Vertommen

“Ik ben online gaan zoeken naar de bouwstukken en kreeg daarbij ook wel hulp van een vriend. Uiteindelijk heeft het vier dagen, of 24 uur in totaal, geduurd en de Sint-Romboutstoren was klaar. Ja, ik ben echt wel fier op het resultaat.”

© rr

© rr

Nog meer Mechelen

De Sint-Romboutstoren is niet alleen voor Tijl te zien in Minecraft, maar ook voor de andere spelers die van dezelfde server gebruikmaken. “Of het alleen bij de Sint-Romboutstoren gaat blijven? Ik zou wel heel graag nog andere zaken uit het centrum nabouwen. Mechelen heeft echt wel hele mooie gebouwen om na te bouwen. Het hele centrum in mijn eentje nabouwen zal net iets te veel tijd in beslag nemen, vrees ik”, lacht Tijl. (tdk, svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen