Vader (48) en zoon (20) dood aangetroffen op woonboot in Aalst: “Vermoedelijk sprake van CO-vergiftiging”

Op een woonboot aan de jachthaven Oude Sas in Herdersem, een deelgemeente van de stad Aalst, zijn zaterdagavond de stoffelijke resten gevonden van een 48-jarige vader en zijn 20-jarige zoon. Vermoedelijk kwamen beide slachtoffers om het leven door CO-vergiftiging door een dieselgenerator, bevestigt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). Een autopsie en onderzoek moeten meer duidelijkheid geven over de precieze doodsoorzaak.

Chris Bosseloo Bron: Eigen berichtgeving, Belga

“Zaterdagavond is er bij Politie Aalst melding gedaan door de jachthavenmeester van een verdachte situatie”, vertelt burgemeester D’Haese, “Ook ongeruste buren sloegen alarm omdat ze de bootbewoners, die er nog maar een paar maanden verbleven, al een tiental dagen niet meer hadden gezien.”

Bij inspectie van de melding werden op de woonboot in de Sasstraat de levenloze lichamen gevonden van een 48-jarige vader en zijn 20-jarige zoon: “De lichamen werden gevonden in uiterst schrijnende omstandigheden”, zegt D’Haese, “De familie van de vader en zoon werd verwittigd door onder andere de politiezones van La Louvière, Luik en Charleroi. Het betreft vermoedelijk een accidenteel overlijden ten gevolge het gebruik van een generator op diesel, maar de bij wet voorgeschreven procedure van verdacht overlijden wordt evident verder gevolgd. Zo zijn er vandaag nog autopsieën voorzien teneinde het onderzoek correct te kunnen voeren en het crimineel karakter te kunnen uitsluiten”, legt de burgemeester verder uit.

“Het went echt nooit dat mensen na zware persoonlijke tegenslagen, om welke redenen dan ook, in pure miserie terechtkomen en niemand blijkbaar nog kan helpen doordat ze zelf in pure maatschappelijke isolatie duiken”, besluit burgemeester D’Haese.

Schrijnende omstandigheden

De twee overledenen hadden volgens de burgemeester geen contact met de andere bewoners en waren afkomstig uit Wallonië. Beide leefden in afzondering in schrijnende omstandigheden, voegt hij nog toe.

Het parket Oost-Vlaanderen bevestigt de overlijdens, maar kan niet bevestigen of er sprake is van een CO-intoxicatie door een slecht werkende dieselgenerator op de boot. “De doodsoorzaak staat nog niet officieel vast en de uitslag van het deskundigenonderzoek wordt maandag verwacht”, zegt het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER