Kardinaal De Kesel kreeg samen met burgemeester Vandersmissen de eerste exemplaren van het boek overhandigd.© Ward Bosmans

Voor wie geen ticket heeft voor twintigste editie van ‘De Passie van Jezus’ is er nu ook het boek

Mechelen -

Kardinaal Jozef De Kesel en burgemeester Alexander Vandersmissen (VLD-Groen-M+) kregen zaterdag in de Begijnhofkerk als eersten het boek ‘De Passie van Jezus’ overhandigd. Het boek is een weergave in verstilde woorden en sprekende beelden van de vier gelijknamige voorstellingen die deze week in de kerk plaatsvinden.

Ward Bosmans

Het passieverhaal was nog nooit zo populair in Mechelen. Voor de twintigste editie van De Passie van Jezus stak regisseur Willem Verheyden het verhaal in een origineel en modern kleedje met onder andere ontroerende tableaux vivants en livemuziek. De tickets voor de vier opvoeringen waren in een mum van tijd uitverkocht. Het verhaal, geschreven door Marlies Verdoodt, en de foto’s van Stanislas Huaux van de tableaux vivants, werden vastgelegd in een boek.

De Mechelse Begijnhofkerk is het prachtige decor voor deze originele voorstelling. Kardinaal De Kesel was naar eigen zeggen blij dat het verhaal van Jesus op deze manier nieuw leven wordt ingeblazen. “Het is prachtig om te horen dat meer dan 1.200 mensen de komende week deze voorstelling zullen zien. Dat toont aan dat het nog steeds actueel is.”

Ook burgemeester Vandersmissen was verheugd dat er dankzij dit boek een blijvend aandenken is aan deze voorstelling, ook voor wie de ticketverkoop miste. “De voorstelling weerspiegelt het DNA van onze stad want de bijna zeventig mensen die meespelen hebben heel diverse achtergronden en werken samen aan dit gezamenlijke doel.”

Regisseur Willem Verheyden en schrijfster Marlies Verdoodt.© Ward Bosmans

De aanwezigen kregen meteen een voorsmaakje van de voorstelling tijdens de generale repetitie die plaatsvond na de boekvoorstelling. De voorstellingen van De Passie van Jezus op 28, 29, 30 en 31 maart zijn volledig uitverkocht, maar vanaf eind maart is het boek verkrijgbaar aan 35 euro bij de Mechelse boekhandels Salvator en De Peerle en bij de woordenwinkel van Marlies Verdoodt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mechelen