Archiefbeeld.© BLG

Automobilist die vlucht voor alcoholcontrole rijdt zich vast

Beerse, Turnhout -

Nabij een alcoholcontrole in Beerse probeerde een bestuurder zaterdagavond te vluchten toen hij de politiecontrole opmerkte. De man maakte met zijn auto rechtsomkeer en ging er aan hoge snelheid vandoor.

De politie zette meteen de achtervolging in. Het voertuig werd even later toch onderschept toen de bestuurder een landbouwweg was ingedraaid en zich had vastgereden in een weiland. Tijdens de WODCA-actie in Beerse en Turnhout controleerde de politie 236 chauffeurs op het rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Vier chauffeurs hadden te veel gedronken. Twee van hen kregen een rijverbod van drie of zes uur, van de twee andere chauffeurs werd het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Datzelfde gebeurde ook met het rijbewijs van een chauffeur die een positieve drugstest aflegde.

De politie stelde ook een aantal processen-verbaal op voor het rijden zonder rijbewijs, het toevertrouwen van een auto aan een chauffeur die geen rijbewijs heeft en het vervoeren van kinderen in de auto zonder gebruik te maken van het kinderzitje. (mph)

  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners