© PA

Sterke Dimitri Van den Bergh gaat op European Darts Open vlot voorbij James Wade

Dimitri Van den Bergh heeft zich zaterdag geplaatst voor de derde ronde van de European Darts Open in het Duitse Leverkusen (European Tour 2/198.500).

Jens HeylenBron: BELGA

Van den Bergh (PDC-9) zat meteen in zijn ritme en brak met dubbel twintig door de darts van Wade (PDC-14). De elfvoudige majorwinnaar brak meteen terug. Van den Bergh pakte vervolgens uit met een 12-, 13- en een 14-darter waarbij hij uitworpen noteerde van 98 en 71. Wade won het zesde spelletje, maar de 28-jarige Antwerpenaar was meer dan een maatje te sterk. Zo lukte hij nog een 174 en een 165 worp waarna hij met dubbel achttien en dubbel twintig een 6-2 overwinning boekte.

Voor een plaats bij de laatste acht moet hij het opnemen tegen de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-3). Van den Bergh keek al uit naar de wedstrijd tegen Van Gerwen, die van de laatste zeventien onderlinge confrontaties vijftien keer won, een keer verloor en een keer gelijk speelde. “De voorbije week, in de Premier League, moest ik aantreden tegen Nathan Aspinall”, legde hij uit. “Ik had de vorige tien confrontaties gewonnen, maar hij heeft ook een einde aan de reeks gemaakt. Waarom zou ik dit ook niet kunnen. Ik zal er alles aan doen om een einde te maken aan zijn zegereeks.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts