Op 11 augustus gaat de 54ste Dodentocht van start. Er zullen weer vele duizenden wandelaars aan de start van het evenement staan.© Joris Herregods

Op enkele uren tijd al meer dan 8.000 inschrijvingen voor 54ste Dodentocht

Bornem -

Sinds zaterdagochtend 9u kan er worden ingeschreven voor de 54ste Dodentocht in Bornem. En veel mensen deden dat ook op de eerste dag. Op enkele uren tijd stond de teller al op meer dan 8.000 inschrijvingen.

Theo Derkinderen

Na twee coronajaren en de door de hitte ingekorte editie van vorig jaar is het enthousiasme om deel te nemen aan de 54ste Dodentocht heel groot. Om klokslag 9u zaterdagochtend gingen de lijnen om in te schrijven open en blijkbaar zaten er op dat ogenblik al veel mensen vol ongeduld klaar achter hun computer om zich te registreren. Daardoor ontstonden er vertragingen op het computersysteem. Sommige mensen lieten op sociale media weten dat ze zelfs tot meer dan een uur geduld moesten oefenen vooraleer ze konden inschrijven. “Door de drukte kregen onze servers het inderdaad even moeilijk. Maar uiteindelijk normaliseerde de toestand vrij snel en verliep alles na een tijdje vlekkeloos”, vertelt Ilse Robyn van de Dodentocht.

Verschillende medewerkers van de Dodentocht zaten zaterdag klaar om de inschrijvingen te verwerken.© 100 kilometer Dodentocht Kadee vzw

Om 17.30u zaterdagnamiddag, 8,5 uur na het openen van de computerlijnen, stond de teller al op meer dan 8.000 inschrijvingen. “Dat aantal inschrijvingen is vergelijkbaar met de inschrijvingen van de afgelopen jaren. Alleen bij de vijftigste editie in 2019, wat toch wel een speciale editie was, ging het aantal inschrijvingen nog sneller.”

Wie zich nog niet inschreef en toch wil deelnemen aan de Dodentocht hoeft niet meteen te panikeren. “Inschrijven kan nog tot we de grens van 13.000 deelnemers hebben bereikt. Eenmaal we aan dat aantal zitten, worden de inschrijvingen afgesloten. Moesten we de 13.000 niet halen, dan is 15 juli de laatste inschrijvingsdag. Maar we geven de raad mee om toch niet te lang te wachten met inschrijven als je wil deelnemen.”

De organisatoren zijn ondertussen ook bezig met het bekijken en uitstippelen van het parcours en met de voorbereidingen van het vip-dorp dat in de buurt van de startplaats in het Breeven zal worden opgebouwd.

Afhaaldagen

Mensen die ingeschreven zijn kunnen hun wandelbadge afhalen tijdens de speciale afhaaldagen. Die zijn er op 29 juli en 5 augustus van 13 tot 17u en op 9 augustus van 15 tot 19u. Ook op de dag van het vertrek kan de wandelbadge nog worden opgehaald in de grote tent op het Kardinaal Cardijnplein. Inschrijven op de dag van het vertrek is niet mogelijk. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen