Door twee nachten door te werken hoopt de aannemer weer op schema te zitten.© EMA

Renovatie Brug 5 loopt vertraging op: aannemer doet nachtwerk om achterstand in te halen

ARENDONK -

“Om de vooropgestelde planning te kunnen aanhouden, is het noodzakelijk om tijdelijk ook ‘s nachts verder te werken aan de renovatie van Brug 5 in Arendonk.” Dat zegt woordvoerster Stefanie Nagels van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van het Vlaamse Gewest.

Eddy Meulemans

Na afgelopen vrijdag steekt de aannemer van AWV ook maandagavond de lamp aan om daarna de hele nacht door te werken, tot dinsdagochtend. Het gaat om boor- en zaagwerk en het verwijderen van betondelen met een kraan. Buurtbewoners van de omliggende straten Poederstraat, Brulen, Onder d’Eike en Grens kunnen hierdoor mogelijk geluidshinder ondervinden in de uren van hun slaap.

De herstellingswerken aan Brug 5 zijn eind februari gestart en duren normaal een half jaar. Tot zolang wordt de brug volledig afgesloten voor het gemotoriseerd verkeerd. Alle auto’s en vrachtwagens moeten omrijden via Reusel en de E34. Voor de auto’s wordt de op- en afritten aan het vroegere douanecomplex in Mol-Postel hiervoor uitzonderlijk opnieuw opengesteld.

“Na een inspectie is gebleken dat een grondige renovatie van Brug 5 in Arendonk absoluut noodzakelijk is geworden”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). “Naast het wegdek worden ook de waterdichte onderlaag, de brugdekvoegen, de leuningen en het beton van de steunbalken hersteld. De indeling en de breedte van de rijstroken veranderen niet. De rijweg krijgt wel een volledig nieuwe toplaag asfalt, zowel op de brug als voor en achter de brug.” (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners